Education & Empowerment, podcastul care îi ajută pe studenţi să intre pe piaţa muncii

  • Podcastul Education & Empowerment îi pregăteşte pe debutanţi să intre pe piaţa muncii.
  • Studiul în străinătate pregăteşte studenţii să lucreze într-un mediu multicultural.
  • Anca: O astfel de experinţă ne permite sa fim mai toleranţi.
117 afișări
Imaginea articolului Education & Empowerment, podcastul care îi ajută pe studenţi să intre pe piaţa muncii

Education & Empowerment, podcastul care îi ajută pe studenţi să intre pe piaţa muncii

Uneori pare dificil pentru studenţi să înţeleagă piaţa muncii. Tocmai de aceea un podcast le vine în ajutor. Cum? Îi îndrumă pe studenţi spre activităţi extra-curriculare şi îi încurajează să plece la cursuri în străinătate. Pentru că numai aşa îşi vor putea dezvolta cu adevărat aptitudinile.

Mara, care este studentă în anul I la master la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, după ce a consultat platforma, nu a mai stat pe gânduri şi s-a decis să plece cu programul Erasmus.

„Am cunoscut o grămada de oameni din toată Europa. Cei care ne-au vorbit au avut nişte prezentări foarte challenging, cu totul altceva faţă de ce facem noi la facultate si a fost foarte provocator tot programul în sine”, a spus Mara Lăcătuş, studentă.

Podcastul este susţinut şi de profesori. Anca Anton este coordonator pentru programele de tip Erasmus. Spune că numai aşa studenţii îşi pot face relaţii cu oameni care pot să îi ajute să se angajeze mai apoi. Plus că încrederea în sine va fi mult mai crescută.

Sunt foarte multe tipuri de ţări, sunt foarte multe tipuri de oameni pe care îi întâlnim în momentul în care mergem la studii, oricare tip ar fi ele şi atunci cu siguranţă o astfel de experinţă ne permite să fim mai toleranţi, sa înţelegem mai bine o anumită situaţie”, a afirmat Anca Anton, profesoară.

Podcastul are un rol de consiliere profesională. Acesta conţine 7 episoade, în medie de 30 de minute. Acesta este accesibil pentru studenţii români interesaţi să îşi extindă orizontul.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici