VIDEO  Edy Ongaro, fugarul veneţian ucis în Donbas, a luptat în gărzile Rusiei. Cum l-a „păcălit” Putin să i se alăture

  • Un italian în vârstă de 46 de ani, Edy Ongaro, un „luptător comunist” al forţelor separatiste din Donbass, a fost ucis în luptă în satul Adveedka, la nord de Doneţk, lovit de o grenadă.
  • Vestea a fost răspândită de Northeast Red Star Collective.
  • Povestea lui Ongaro, poreclit „Bozambo” este spusă într-un video publicat pe YouTube de Vxk.
1813 afișări
Imaginea articolului Edy Ongaro, fugarul veneţian ucis în Donbas, a luptat în gărzile Rusiei. Cum l-a „păcălit” Putin să i se alăture

Un occidental a luptat pentru Rusia lui Putin, asta în timp ce comunitatea internaţională a făcut front comun împottriva Kremlinului.

Moartea lui a fost confirmată de Massimo Pin, prietenul apropiat al lui Edy, care avea sarcina de a informa familia.

„Martiriul lui Edy Ongaro serveşte la spargerea castelului minciunilor din acest război, dar mai ales la relansarea luptei antifasciste şi internaţionaliste. Sacrificiul lui Edy arată puterea proletariatului care va putea duce la triumful comunismului” scriu camarazii de luptă pe Facebook „Te salutăm Companionul Partizan cu motto-ul care ţi-a fost atât de drag: „Moarte fascismului, libertate poporului”.

Edy Ongaro, în vârstă de 46 de ani în februarie, se afla de 7 ani în Donbass,  cu numele de război „Bozambo”, luptând cu brigăzile comuniste care îl susţin pe Putin înt lupta antiucraineană.

Ongaro, înainte de a pleca în Donbass, avusese o viaţă complicată: şomer, ultras al echipei de fotbal Venezia, în 2015 a fost implicat în atacul unui barman şi a devenit fugar. Militarii din Portogruaro au fost nevoiţi să-l aresteze pentru atacul asupra unei femei-barman din La Stretta, în inima centrului istoric al Portogruaro. A lovit-o cu piciorul în abdomen.

Apoi, a urmat o şedere de trei ani în Spania unde, spune el, „a învăţat multe despre războiul civil spaniol”. O viaţă complicată confirmată şi de însuşi Colectivul Steaua Roşie, care îl defineşte drept „un Companion pur şi curajos, dar fragil” care „a făcut greşeli în Italia”.

A luptat în temuta brigadă Prizrak. Credea că luptă împotriva forţelor „nazi-fasciste”

A ales Donbas-ului, unde se alătură temutei brigăzi Prizrak, un batalion de soldaţi din toată Europa care luptă împotriva armatei ucrainene în favoarea cauzei independenţei pro-rus. Într-un interviu la scurt timp după sosire s-a arătat încrezător: „Nu mă simt patriot, sunt internaţionalist şi apropiat de fiinţe umane, săracii, care îmi sunt egali. Având liber, fără greutate pe umeri, cred că atâta timp cât sangele curge de aici, nu voi ieşi niciodată. Alegerea mea este să rămân aici”.

Ideille sale: „Va veni o vreme în care vom şti să ne ascultăm, vom construi o societate echitabilă şi nediscriminată, unde totul aparţine tuturor, bazat pe muncă şi sprijinit de mâinile înţepenite ale proletarilor; că nu va lăsa pe nimeni pe stradă, care nu exploatează masele în folosul unor egoişti lacomi inutil”.

Odată cu apropierea războiului, pe reţelele de socializare a lăudat decizia lui Putin, convins că se va lansa din nou împotriva „forţelor nazi-fasciste” de la Kiev. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici