Efecte ale exploziei de la Crevedia: Amenzi de peste 4 milioane de lei pentru staţiile GPL

Amenzi de peste 4.000.000 de lei au dat angajaţii Inspecţiei Muncii angajatorilor care desfăşoară activităţi de depozitare şi comercializare a carburanţilor auto tip GPL.

330 afișări
Imaginea articolului Efecte ale exploziei de la Crevedia: Amenzi de peste 4 milioane de lei pentru staţiile GPL

Efecte ale exploziei de la Crevedia: Amenzi de peste 4 milioane de lei pentru staţiile GPL

Sancţiunile au fost date în urma unor controale făcute de Inspecţia Muncii în perioada 28 august - 31 octombrie. Au fost făcute 5.640 de controale în urma cărora s-au aplicat 4.143 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.177.300 de lei.

De asemenea, au fost depistate 30 de cazuri de muncă nedeclarată, din care 18 situaţii în care persoanele prestau activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă.

Printre cele mai frecvente deficienţe constatate în domeniul relaţiilor de muncă se numără primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă, nerespectarea legislaţiei privind timpul de muncă, iar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost depistate nereguli, cum ar fi lipsa atestatelor de examinare „in situ”, de la INSEMEX Petroşani, pentru toate instalaţiile care funcionează în mediu potenţial exploziv, lipsa dovezilor că echipamentul individual de protecţie (EIP) este confecţionat din materiale care nu produc descărcări electrostatice, lipsa verificării periodice a rezistenţei de dispersie a prizelor de pământ, lipsa echipamentului individual de protecţie adecvat.

Inspecţiile au fost declanşate după explozia puternică de la Crevedia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
amenzi,
gpl,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici