Elena Udrea, la DNA, unde a fost citată pentru denunţul împotriva lui Coldea. Nu a cerut încuviinţare pentru a merge miercuri în Parlament

Elena Udrea a fost miercuri la DNA, unde a fost citată pentru a oferi lămuriri suplimentare privind denunţul pe care l-a făcut pe 30 ianuarie împotriva şefului SRI Florian Coldea. Udrea a plecat de la DNA, avocatul său precizând că ea nu a cerut încuviinţare pentru a merge miercuri la Parlament, în condiţiile în care este arestată la domiciliu.

3216 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea, la DNA, unde a fost citată pentru denunţul împotriva lui Coldea. Nu a cerut încuviinţare pentru a merge miercuri în Parlament

Elena Udrea (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Udrea a declarat, la ieşire, că nu merge miercuri la Parlament, unde Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va discuta cererea DNA de arestare preventivă pe numele ei, pentru noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute", dar că va merge la plen.

Întrebată despre declaraţiile date procurorilor, ea a spus că nu poate face niciun fel de precizări.

Avocatul său Alexandru Chiciu a spus la rândul său că deputata va merge direct acasă şi că nu a cerut încuviinţare pentru a merge miercuri în Parlament.

Avocatul Marius Striblea, care o reprezintă de asemenea pe Udrea, prezent în Parlament, a declarat că clienta sa ar putea participa la şedinţa de plen de săptămâna viitoare a Camerei Deputaţilor, pe tema cererii DNA de arestare preventivă a sa, deoarece "probabil, până atunci" va primi permisiunea procurorilor.

Elena Udrea a fost plasată, marţi seară, în arest la domiciliu, printr-o decizie definitivă luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatei la arestarea preventivă dispusă în 11 februarie în dosarul "Microsoft".

Potrivit deciziei, Udrea nu are voie să vorbească cu Dorin Cocoş, Dinu Pescariu şi cu Ana Maria Topoliceanu sau membri ai familiilor acestora, în mod direct sau indirect, şi nici să divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale informaţii din cauza penală.

Instanţa i-a atras atenţia că în caz de încălcare a oricăreia dintre aceste obligaţii, se poate dispune din nou arestarea ei preventivă.

Udrea a fost citată, pentru miercuri dimineaţă, la DNA, pentru a oferi lămuriri suplimentare privind denunţul pe care l-a făcut pe 30 ianuarie împotriva şefului SRI Florian Coldea.

Elena Udrea a ajuns la sediul DNA în jurul orei 9.30, ea precizând că a venit pentru a face declaraţii legate de denunţ.

Udrea anunţa, în 30 ianuarie, că a depus la DNA un denunţ împotriva directorului interimar al SRI Florian Coldea, pe care îl acuză că a instrumentat campania împotriva sa. Udrea preciza că în denunţ este amintit şi procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi.

Udrea declara atunci, într-un interviu acordat Hotnews, că a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Codruţei Kovesi la conducerea DNA şi că actualul şef interimar al SRI Florian Coldea a fost cel care a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles, afirmând că cei doi au "o foarte bună relaţie".

În acelaşi interviu, Elena Udrea afirma că fostul său soţ, Dorin Cocoş, i-ar fi spus că, la solicitarea lui Florian Coldea i-a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță, pentru a-şi finanţa televiziunea.

Procurorii anticorupţie nu au început urmărirea penală în cazul faptelor reclamate de Elena Udrea referitoare la directorul interimar al SRI, Florian Coldea, întrucât fostul ministru nu a respectat procedura privind denunţul pe care l-a formulat, arăta DNA într-un răspuns transmis MEDIAFAX.

Fostul ministru Elena Udrea a fost în arest din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Microsoft". Marţi seară, ea a fost eliberată, urmând să stea în arest la domiciliu până pe 17 martie, potrivit deciziei definitive a ICCJ.

Camera Deputaţilor a avizat, în 9 februarie, urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea atât în dosarul Microsoft, cât şi în dosarul Gala Bute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici