Elev din Ungaria aflat în excursie cu clasa, căutat în Lacul Sf. Ana, după ce nu a mai ieşit din apă

Un elev de 14 ani din Ungaria, aflat în excursie cu clasa în judeţul Harghita, este căutat, miercuri, de pompieri în Lacul Sfânta Ana, unde s-a scăldat alături de colegi, dar nu a mai ieşit din apă.

533 afișări
Imaginea articolului Elev din Ungaria aflat în excursie cu clasa, căutat în Lacul Sf. Ana, după ce nu a mai ieşit din apă

Elev din Ungaria aflat în excursie cu clasa, căutat în Lacul Sf. Ana, după ce nu a mai ieşit din apă (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Şeful Centrului Operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Ovidiu Dudu, a declarat că grupul de copii din Ungaria, elevi din clasele V-VIII, dintr-o localitate aflată în apropierea oraşului Budapesta, se afla în excursie la Lacul Sfânta Ana.

Miercuri, însoţitoarea le-a dat voie elevilor să se scalde în lac.

Potrivit sursei citate, când cerul s-a înnorat şi vremea a început să se înrăutăţească, însoţitoarea le-a cerut copiilor să iasă din apă.

Elevii au ieşit, mai puţin un băiat în vârstă de 14 ani, care nu a mai fost văzut nici înotând, nici alături de ceilalţi colegi, hainele acestuia fiind pe mal.

"O femeie româncă, cel mai probabil rugată de supraveghetoarea grupului de copii din Ungaria, a sunat la 112 şi a cerut sprijin, povestind ce s-a întâmplat. La faţa locului au fost trimişi şase subofiţeri cu o barcă pneumatică cu motor, care au început deja scotocirea lacului, după ce li s-a indicat locul în care s-au scăldat copiii”, a spus Dudu.

La Lacul Sfânta Ana au ajuns şi poliţiştii, care ajută la căutarea copilului dat dispărut.

De asemenea, în zonă a fost trimisă şi o maşină de descarcerare cu proiectoare puternice, pentru a lumina lacul după lăsarea întunericului.

Totodată, cinci scafandri, trei din judeţul Covasna şi doi de la Serviciul Salvamont-Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, urmează să ajungă la Lacul Sfânta Ana, pentru a ajuta la căutarea băiatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici