Elevă de 11 ani din România, premiată la festivalul San Remo Junior cu o piesă cântată în franceză | FOTO

O elevă de 11 ani din Zalău a obţinut locul al doilea la festivalul San Remo Junior, cea mai valoroasă performanţă din cariera ei de până acum, în care a adunat peste douăzeci de premii şi trofee la diverse concursuri şi festivaluri de profil, transmite corespondentul MEDIAFAX.

635 afișări
Imaginea articolului Elevă de 11 ani din România, premiată la festivalul San Remo Junior cu o piesă cântată în franceză | FOTO

Elevă de 11 ani din România, premiată la festivalul San Remo Junior cu o piesă cântată în franceză | FOTO

Carla Sabău este elevă în clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Zalău şi urmează, totodată, cursurile Palatului Copiilor, unde i s-a descoperit talentul muzical de către un profesor încă de la vârsta de patru ani şi jumătate.

Fata participă la concursuri de la 6 ani şi până acum a obţinut zeci de premii şi trofee, printre care premiul I la Mamaia Copiilor, în 2018, şi la Ursuleţul de Aur Baia Mare, tot în 2018, Trofeul Festivalului Internaţional Transylvanian Stars Târgu Mureş 2018 sau Trofeul Festivalului Best Pop-Rock Târgu Neamţ 2018, secţiunea muzică în limba română.

„Pentru mine muzica înseamnă o bucurie, de fiecare dată când cânt mă bucur şi cânt din tot sufletul meu. Nu ştiu ce m-aş face fără muzică. Cânt de multe ori pe zi, fredonez, iar înainte de concursuri mă antrenez serios şi cânt piesa aleasă de multe ori. După ce am obţinut locul II la festivalul San Remo Junior, unde am interpretat în limba franceză piesa <La Boheme>, compusă de Charles Aznavour, m-am bucurat foarte mult, în primul rând pentru faptul că am ajuns până acolo. Am cântat pe cea mai mare scenă a Teatrului Ariston din San Remo, unde cântă vedetele muzicii italiene, mi-a plăcut orchestra, pe care o consider minunată. La finala mondială San Remo Junior, care s-a desfăşurat în perioada 1 – 5 mai, au fost 22 de concurenţi din tot atâtea ţări”, a declarat Carla Sabău corespondentului MEDIAFAX.

Micuţa artistă cântă piese în engleză, română şi franceză, dar recunoaşte că se simte confortabil interpretând în ultimele două limbi, repertoriul fiind negociat împreună cu părinţii şi cu profesorul îndrumător de la Palatul Copiilor Zalău, Ioan Mureşan.

Modelele ale Carlei din muzica internaţională sunt Sia şi Demi Lovato.

Deşi a pornit de mică pe o cale care o duce pe diverse scene şi în lumina reflectoarelor, Carla susţine că, atunci când va fi mare, vrea să se facă arhitect de design interior. „Eu sunt foarte creativă, pe lângă faptul că îmi place să cânt vocal, dar şi la pian, îmi place foarte mult şi să desenez, îmi place să creez”, a mai spus fetiţa, care reuşeşte să îmbine pasiunile cu şcoala, unde are note foarte bune.

La doar 11 ani, Carla Sabău are două piese proprii – „În ochii mei” şi colindul „Vreau să ningă iar”, compuse, în urma unei colaborări, de compozitorul Gabriel Băruţă şi textiera Meda Horjan din Oradea.

Părinţii Carlei, Dumitru şi Florica, îşi susţin necondiţionat fetiţa pentru a participa la festivaluri. „După ce am văzut rezultatele bune din festivaluri, cred că acest lucru ne-a făcut să mergem mai departe şi să o încurajăm”, a spus şi mama micuţei artiste, Florica Sabău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici