Elevi cu hepatita A în aceeaşi clasă, în Braşov. Încăperea necurăţată va fi secţie de vot: ”Nu s-a făcut dezinfecţie”

Mai mulţi elevi ai aceleiaşi clase dintr-o şcoală din Braşov au fost internaţi la spital cu hepatită A, boala mâinilor murdare. Comisaritul pentru Protecţia Consumatorului Braşov spune că sala nu a fost dezinfectată şi va fi secţie de vot, iar cei care votează sunt în pericol.

741 afișări
Imaginea articolului Elevi cu hepatita A în aceeaşi clasă, în Braşov. Încăperea necurăţată va fi secţie de vot: ”Nu s-a făcut dezinfecţie”

Elevi cu hepatita A, în aceeaşi clasă, în Braşov. Încăperea necurăţată va fi secţie de vot: ”Nu s-a făcut dezinfecţie”

Potrivit Comisaritului pentru Protecţia Consumatorului Braşov, sesizarea a venit de la mai mulţi părinţi, astfel că a început un control la Şcoala nr. 12 din Braşov.

Şeful CRPC Braşov, Sorin Susanu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că părinţii semnalau faptul că mai mulţi elevi din aceeaşi clasă sunt internaţi cu diagnosticul de hepatită A şi nu ştiau dacă să-şi mai trimită copiii la şcoală.

„Părinţii erau agitaţi. Nu ştiau dacă să-i mai trimită pe copii la şcoală sau nu. Sunt şapte sau opt elevi din aceeaşi clasă cu hepatită A, internaţi, confirmaţi. (...) În clasă se învaţă în continuare. Nu s-a făcut dezinfecţie”, a declarat Susanu.

Susanu a precizat că hepatita A este boala mâinilor murdare şi se transmite uşor.

„Problema este că în acea clasă, la ora 15.00, se introduce urna de vot iar apoi se sigilează încăperea. Cei care vin la vot pot fi puşi în pericol”, a precizat şeful CRPC Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici