Elevi din Galaţi, la una dintre cele mai importante competiţii de robotică din lume

  • O echipă de elevi din cadrul Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi participă la una dintre cele mai importante competiţii de robotică din lume, „Maryland Tech Invitational”.
  • Consiliul Judeţean va asigura costurile pentru biletele de avion şi cazarea echipei.
Urmărește
189 afișări
Imaginea articolului Elevi din Galaţi, la una dintre cele mai importante competiţii de robotică din lume

Elevi din Galaţi, la una dintre cele mai importante competiţii de robotică din lume

Consiliul Judeţean Galaţi a alocat, miercuri, banii necesari pentru ca Galaţiul să fie din nou reprezentat la una dintre cele mai prestigioase competiţii de robotică din lume, „Maryland Tech Invitational”.

Astfel, după ce a sprijinit financiar echipa RoSophia la Mondialele de Robotică din SUA, acum CJ Galaţi sprijină o altă echipă de tineri talentaţi şi apreciaţi în domeniul roboticii.

Ehipa ByteForce a Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” va reprezenta Galaţiul în SUA la „Maryland Tech Invitational”, unde sunt invitate să participe echipe care au demonstrat excelenţă în ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică.

Pentru aceşti elevi, CJ Galaţi va asigura costurile pentru biletele de avion şi cazarea echipei, evenimentul desfăşurându-se la Johns Hopkins Applied Physics Laboratory, din Laurel, Maryland, la finalul lunii iunie.

„Am acceptat fără ezitare şi cu mare bucurie să fim alături de aceşti copii minunaţi, extrem de inteligenţi şi talentaţi, care reprezintă peste tot Galaţiul. ByteForce, o echipă extraordinară de tineri pasionaţi de robotică, va reprezenta Galaţiul în Statele Unite ale Americii, la una dintre cele mai mari competiţii de robotică din lume. Practic, tinerii gălăţeni au fost aleşi din peste 200 de echipe din întreaga lume, rezultatul obţinut de robotul lor fiind unul din categoria recordului mondial. Au fost aleşi pentru că sunt foarte buni, iar noi ne mândrim cu ei, le ţinem pumnii şi suntem mereu alături de ei”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Echipa ByteForce a înfiinţat primul club de robotică în Galaţi, în 2016, iar de-a lungul anilor a obţinut nenumărate premii, fiind implicată în zeci de activităţi şi proiecte.

În cadrul şedinţei CJ Galaţi de miercuri, a fost prezentă echipa de robotică RoSophia, care a reprezentat Galaţiul la Mondialele din SUA de anul acesta, de asemenea, cu sprijinul financiar al judeţului, pentru deplasare şi cazarea echipei.

„A fost o surpriză extrem de frumoasă să-i avem în mijlocul nostru pe talentaţii copii de la RoSophia, care s-au întors din Statele Unite ale Americii cu cel mai mare premiu obţinut de o echipă românească. Astfel, după 4 zile de competiţie acerbă, 10 meciuri de calificare şi 3 meciuri de semifinală, RoSophia a obţinut premiul pentru echipa care a utilizat cel mai bine conceptele tehnice, principiile fizice, mecanice şi cunoştinţele matematice pentru a realiza un robot competitiv. Iar asta arată cât sunt de buni şi de pregătiţi. Ne-au făcut marea bucurie şi onoare să vină la şedinţa de consiliu cu premiul obţinut. Bravo lor, bravo profesorilor şi celor care le sunt alături. Noi suntem tare mândri de ei!”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici