Elevii abandonaţi de agenţia de turism la Paris au plecat spre ţară

Elevii din Valea Jiului abandonaţi de agenţia de turism Avangarde Club în Paris au plecat, duminică, spre ţară, cu două autocare, fiecare dintre acestea având doi şoferi, iar, potrivit unuia dintre părinţi, copiii ar urma să călătorească încontinuu până acasă, fiind aşteptaţi să ajungă luni seara.

20 afișări
Imaginea articolului Elevii abandonaţi de agenţia de turism la Paris au plecat spre ţară

Elevii abandonaţi de agenţia de turism la Paris au plecat spre ţară

Cei aproximativ o sută de elevi din Valea Jiului plecaţi într-o excursie în Franţa şi abandonaţi în Paris de agenţia de turism Avangarde Club au plecat, duminică, spre ţară.

"Am vorbit cu fetiţa mea şi mi-a spus că au plecat spre casă. Nu ştiu foarte multe detalii, însă noi îi aşteptăm să ajungă pe mâine (luni - n.r.) seara", a declarat, duminică, Ionel Tirea, tatăl unei eleve plecate în excursie.

Acesta a spus că nu are informaţii concrete despre drumul pe care îl vor face copiii la întoarcere, însă crede că vor călători încontinuu până la ajungerea în ţară.

"Probabil vor face mici pauze, însă cred că vor dormi în autocar, fiind doi şoferi, aceştia se vor roti. Noi nu le-am mai trimis bani. Ar fi şi culmea să mai dăm şi alţi bani", a spus Tirea.

Tirea a afirmat că a reuşit să ia legătura cu cele două familii plecate să-şi recupereze copiii din Paris, ultima dată când au vorbit fiind înainte de momentul plecării din ţară, când i-a rugat să ducă nişte medicamente şi pentru fetiţa sa, care răcise.

Aproximativ o sută de elevi din Valea Jiului au fost abandonaţi de agenţia de turism în Paris, după ce aceasta nu a plătit cazarea elevilor, care au fost nevoiţi să doarmă o noapte în autocar, în curtea hotelului. Ulterior, ei au cerut sprijinul Ambasadei României şi au fost cazaţi la un hotel situat la 50 de kilometri de Paris, însă au fost nevoiţi să-şi achite cazarea.

Ministerul pentru IMM, comerţ, turism şi profesii liberale va retrage licenţa operatorului de turism Avangarde Turism Club, care nu şi-a respectat obligaţiile contractuale faţă de clienţi, inclusiv faţă de 100 de elevi din Valea Jiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici