Elevii bucureşteni, supravegheaţi cu camere video la BAC

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an se va desfăşura, în Capitală, în unităţi de învăţământ în care există sisteme de supraveghere video în clase, pe holuri şi la intrare, potrivit unei decizii a Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

143 afișări
Imaginea articolului Elevii bucureşteni, supravegheaţi cu camere video la BAC

Elevii bucureşteni, supravegheaţi cu camere video la BAC (Imagine: Mediafax Foto)

Inspectorul şcolar general al Capitalei, Stelian Fedorca, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că hotărârea Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) va da posibilitatea ca bacalaureatul să fie supravegheat video în majoritatea centrelor de examen.

"Iniţial, am găsit suficiente centre care dispun de sistem de supraveghere atât pe hol cât şi în clase. Există totuşi un număr destul de mare de licee unde, în această perioadă, au loc lucrări de reamenajare şi de aceea nu pot organiza sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat. Putem garanta însă că majoritatea centrelor de examen vor dispune de acest sistem de supraveghere", a precizat Fedorca.

Inspectorul general a mai spus că o altă măsură de securitate vizează faptul că elevii vor fi obligaţi să lase toate obiectele personale la intrarea în sala de examen, astfel încât să nu aibă de unde copia.

De asemenea, Fedorca a spus că pentru anul şcolar viitor au fost deja întocmit un proiect privind achiziţionarea sistemelor de supraveghere video pentru toate unităţile de învăţământ care vor fi centre de examen, document care va fi transmis Ministerului Educaţiei.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an este programată între 18 august şi 1 septembrie. Examenul de bacalaureat începe cu probele orale, în 18 august fiind programată examinarea la Limba şi literatura română, în 19 august la Limba şi literatura maternă, iar în 20 august la Limba şi literatura modernă.

În 21 august încep examenele scrise, prima probă fiind Limba şi literatura română. În 22 august va fi susţinută proba la Limba şi literatura maternă, în 25 august - proba obligatorie a profilului, în 26 august - o probă la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (scrisă sau practică), iar în 27 august - ultima zi de examen - o probă la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (scrisă sau practică).

Rezultatele la probele scrise vor fi afişate în 29 august (până la orele 16.00), iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. În 30-31 august vor fi rezolvate contestaţiile, iar în 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici