Elevii cer demisia ministrului Educaţiei: „Aruncă în haos şi plafonează din nou naveta în mediul rural” / Preşedintele AEC, sunat de Anisie să îi explice că „nu a fost mâna ei”

Patru asociaţii de elevi din România îi cer demisia ministrului Educaţiei, Monica Anisie, după ce proiectul de OUG publicat pe site-ul ministerului „aruncă în haos şi plafonează din nou naveta în mediul rural”, potrivit Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC).

3234 afișări
Imaginea articolului Elevii cer demisia ministrului Educaţiei: „Aruncă în haos şi plafonează din nou naveta în mediul rural” / Preşedintele AEC, sunat de Anisie să îi explice că „nu a fost mâna ei”

Patru asociaţii de elevi îi cer demisia ministrului Educaţiei: Nu a rezolvat problema navetei

AEC a transmis, sâmbătă, un comunicat de presă, potrivit căruia asociaţiile elevilor din Constanţa, Bucureşti, Vâlcea şi Maramureş sunt nemulţumite de OUG propusă de Ministerul Educaţiei care, în perspectiva lor, nu rezolvă problema decontării transportului elevilor.

„Proiectul propus de Ministerul Educaţiei şi Cercetării urmăreşte să modifice art. 84, alin. (3) din Legea educaţiei naţionale în sensul introducerii unor „cuantumuri maxime” pentru sumele ce pot fi decontate elevilor, urmând ca Guvernul să stabilească aceste sume printr-o hotărâre de Guvern în termen de 30 de zile. Concret, elevilor nu li se vor putea deconta cheltuielile de transport integral, ci în baza unui plafon stabilit de Guvern, la fel ca între 2013 şi 2016, când a fost adoptată OG nr. 29/2013, iar din 400 de lei, suma aproximativă pentru un abonament pe o distanţă de 50 km, elevilor li se decontau doar 120 de lei”, se arată în comunicatul transmis de AEC.

Reprezentanţii elevilor mai susţin că ministrul Educaţiei ia decizii contradictorii cu obiectivele ministerului pe care îl conduce şi „împotriva elevilor”.

„Dorim să atragem atenţia că în acest moment ministrul educaţiei, Monica Anisie, doreşte să ia măsuri chiar aflate în contradicţie cu obiectivele pe scurt ale MEC, din anexa 3 la bugetul ministerului, care prevedea că unul dintre obiective este „iniţierea unor eforturi guvernamentale pentru deblocarea decontului navetei elevilor şi cadrelor didactice şi pentru finanţarea transportului şcolar intrajudeţean”. Astfel, deşi reprezentanţii Guvernului se laudă săptămânal că susţin educaţia şi vor să ajute elevii, de fapt, din nevoia de a cheltui cât mai puţini bani, iau măsuri contra elevilor. Cea propusă prin acest proiect este una dintre ele. În loc ca MEC să pună în aplicare în mod corect Decizia CCR, autoritatea o interpretează în mod eronat pentru a nu aloca bani în vederea decontării integrale a navetei”, au mai transmis reprezentanţii AEC.

Faţă de cele spuse, reprezentanţii celor patru asociaţii de elevi cer demiterea ministrului Educaţiei, Monica Anisie, şi retragerea de urgenţă a proiectului Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind decontarea transportului elevilor.

Preşedintele AEC susţine că a fost sunat de ministrul Educaţiei să îi explice plafonarea navetei

Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC), Mihai Tănase, susţine că, sâmbătă, după ce a postat pe Facebook proiectul de OUG privind plafonarea navetei elevilor, a fost sunat de ministrul Educaţiei, Monica Anisie, care i-a explicat că „nu a fost mâna ei”. „Halal leadership”, scrie Tănase.

„Mai devreme am postat pe pagina mea un proiect de ordonanţă de urgenţă care plafona naveta elevilor. Doamna ministru Monica Anisie m-a sunat şi mi-a explicat că nu a fost, de fapt, mâna ei, ci a celebrului Mihai Păunică din direcţia de finanţe şi a secretarului general al ministerului, Ioana Lazăr. Halal leadership”, a scris, sâmbătă seara, pe Facebook, Mihai Tănase, preşedintele AEC.

Tănase l-a criticat pe ministrul Educaţiei şi îi recomandă ca, „în beneficiul elevilor”, fie să plece ea de la minister, fie să îi demită pe cei doi.

„Că tot vine Crăciunul, doamna ministru, un sfat în beneficiul elevilor şi al sistemului, ori îi demiteţi pe ei, ori plecaţi dumneavoastră, e evident că, aşa cum sunteţi acum, ceva nu funcţionează”, mai scrie Mihai Tănase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici