Elevii din învăţământul primar şi preşcolarii intră de luni în vacanţă

Elevii din învăţământul primar şi preşcolarii au vacanţă în perioada 27 octombrie-2 noiembrie, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti interzicând învăţătorilor să le dea copiilor teme obligatorii pentru acasă.

146 afișări
Imaginea articolului Elevii din învăţământul primar şi preşcolarii intră de luni în vacanţă

Elevii din învăţământul primar şi preşcolarii intră de luni în vacanţă (Imagine: Mediafax Foto)

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) le recomandă elevilor să scrie pe diverse suporturi literele învăţate, să asculte concerte de muzică adecvate vârstei, dar şi să meargă la spectacole de teatru pentru copii şi la filme fără violenţă, să facă sport şi să călătorească.

În plus, conducerea ISMB îi îndeamnă pe copii să adune jucării de care nu mai au nevoie şi să le doneze copiilor orfani sau celor care provin din familii fără posibilităţi financiare.

Anul şcolar 2008-2009 are 35 de săptămâni de cursuri, însumând 172 de zile lucrătoare. Cursurile din semestrul întâi sunt între 15 septembrie şi 19 decembrie 2008 şi din 5 până în 30 ianuarie 2009.

În perioada 27 octombrie - 2 noiembrie 2008, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Vacanţă de iarnă este între 20 decembrie 2008 şi 4 ianuarie 2009.

În perioada 31 ianuarie - 8 februarie este vacanţă intersemestrială, iar din 9 februarie începe semestrul al doilea. Vacanţa de primăvară este programată între 11 şi 20 aprilie. Cursurile vor fi reluate în 21 aprilie şi se vor încheia în 12 iunie. Vacanţa de vară este programată în intervalul 13 iunie - 13 septembrie.

De asemenea, în anul şcolar 2008-2009 se vor acorda zilele libere prevăzute de lege şi de contractele de muncă aplicabile.

Tezele de pe semestrul I al anului şcolar 2008-2009 se susţin, de regulă, până la data de 19 decembrie 2008, iar cele de pe semestrul al doilea până la 15 mai 2009.

În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Aprobarea modificării structurii anului scolar se acordă în condiţiile asigurării numărului de zile de cursuri stabilite prin ordin al ministrului, precum şi a posibilităţii ca toţi elevii să participe, fără restricţii, la examenele de bacalaureat şi de absolvire.

Calendarul examenului naţional de bacalaureat, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare a competenţelor profesionale, precum şi calendarul admiterii în clasa a IX-a se aprobă prin ordine distincte ale ministrului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici