Elevii din şcolile speciale şi cei din clasele terminale merg la şcoală indiferent de scenariu

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat în şedinţa de miercuri o hotărâre prin care elevii din şcolile speciale şi cei din clasele terminale participă fizic la ore, indiferent e scenariu, în localităţile unde nu este instituită carantină zonală.

381 afișări
Imaginea articolului Elevii din şcolile speciale şi cei din clasele terminale merg la şcoală indiferent de scenariu

Elevii din şcolile speciale şi cei din clasele speciale merg la şcoală indiferent de scenariu

Prin hotărârea de miercuri, se permite participarea zilnică, cu prezenţă fizică la cursuri, a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale, indiferent de clasă, în toate unităţile de învăţământ care funcţionează în localităţi în care nu este instituită măsura carantinei zonale. Condiţia este respectarea strictă a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, se permite participarea zilnică cu prezenţa fizică la cursuri a întregului efectiv al claselor a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, în toate unităţile de învăţământ care funcţionează în localităţi în care nu este instituită măsura carantinei zonale. Şi în acest caz, condiţia este de respectare strictă a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Prin aceeaşi hotărâre, se permite organizarea orelor remediale, cu prezenţa fizică, în toate unităţile de învăţământ care funcţionează în localităţi în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiţia respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici