Elevii intră în vacanţa de primăvară din 11 până în 20 aprilie

Elevii şi studenţi intră, începând de vineri, în vacanţa de primăvară, până în 20 aprilie, potrivit ordinului Ministerului Educaţiei privind structura anului şcolar 2008-2009.

104 afișări
Imaginea articolului Elevii intră în vacanţa de primăvară din 11 până în 20 aprilie

Elevii intră în vacanţa de primăvară din 11 până în 20 aprilie (Imagine: Mediafax Foto)

Semestrul al II-lea a început în 9 februarie şi se încheie în 12 iunie. În acest interval este vacanţa de primăvară, care cuprinde şi sărbătorile pascale. Vacanţa începe vineri, după ultima oră de curs, iar elevii revin la şcoală marţi, 21 aprilie, a treia zi de Paşti.

Fiecare facultate va stabili propriul calendar de vacanţă.

Vacanţa de vară începe în 13 iunie şi se termină în 13 septembrie.

În semestrul al II-lea, tezele cu subiect unic încep în 29 aprilie 2009 cu proba la Limba şi literatura materna, în 5 mai este programată proba la Limba şi literatura română, în 13 mai la Matematică şi în 21 mai la Istorie sau Geografie (numai pentru clasa a VIII-a).

În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare pot aproba, la cererea conducerii şcolilor, modificări ale structurii anului şcolar. Aprobarea modificării structurii anului şcolar se acordă în condiţiile asigurării numărului de 172 de zile de cursuri, precum şi a posibilităţii ca toţi elevii să participe, fără restricţii, la examenele de bacalaureat şi de absolvire.

Calendarul examenului naţional de bacalaureat, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare a competenţelor profesionale, precum şi calendarul admiterii în clasa a IX-a se aprobă prin ordine distincte ale ministrului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici