Elevii primesc bilete reduse cu 75% la muzee, spectacole organizate de instituţii publice

Elevii din învăţământul de stat, dar şi din cel privat acreditat beneficiază de tarife reduse cu 75% pentru accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film, precum şi la alte manifestari culturale şi sportive organizate de instituţii publice, potrivit proiectului Legii educaţiei.

156 afișări
Imaginea articolului Elevii primesc bilete reduse cu 75% la muzee, spectacole organizate de instituţii publice

Elevii primesc bilete reduse cu 75% la muzee, spectacole organizate de instituţii publice (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

De acestă prevedere beneficiază şi elevii etnici români din afara graniţelor ţării, bursieri ai statului român.

Proiectul Legii educaţiei prevede şi reducerile de tarif pentru transport.

Astfel, elevii beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul local în comun, de suprafaţă şi subteran, precum şi pentru transportul intern auto, feroviar şi naval, pe tot timpul anului calendaristic, potrivit proiectului.

Ca măsură de protecţie specială, elevii institutionalizaţi beneficiază de gratuitate pentru categoriile de transport auto, feroviar sau naval.

Elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport din bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin unităţile de învătământ la care sunt şcolarizaţi, pe baza de abonament, în limita a 50 de kilometri. Pentru distanţe mai mari de 50 kilometri, se va deconta suma reprezentând contravaloarea a opt călătorii dus - întors pe semestru.

Proiectul de lege privind educaţia naţională a fost postat în dezbatere publică, joi seară, pe site-ul Ministerului Educaţiei. Acesta a fost discutat şi avizat de Guvern, miercuri, într-o primă lectură. La finalul dezbaterii publice, proiectul Legii eduaţiei va fi discutat din nou în Guvern, în vederea aprobării finale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici