Elevii rămaşi la Paris se simt bine şi ar putea pleca duminică

Una dintre profesoarele care îi însoţesc pe elevii din Valea Jiului plecaţi în excursie la Paris şi abandonaţi de o agenţie de turism, Cristina Huidu, susţine că starea elevilor este bună, ei vizitând mai multe obiective turistice, şi că ar putea pleca spre România în cursul zilei de duminică.

87 afișări
Imaginea articolului Elevii rămaşi la Paris se simt bine şi ar putea pleca duminică

Elevii rămaşi la Paris se simt bine şi ar putea pleca duminică

Profesoara Cristina Huidu a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că starea adolescenţilor este bună, că ei au reuşit să viziteze unele obiective turistice din Franţa şi speră să poată pleca spre ţară în cursul zilei de duminică. Ea a adăugat că cele două familii care au plecat, vineri, spre Franţa, pentru a-şi recupera copiii, după ce au vorbit la telefon cu aceştia şi au aflat că o parte dintre elevi au răcit, nu au ajuns încă la Paris.

"Copiii sunt bine, ieri (vineri - n.r.) am fost în Disneyland şi astăzi (sâmbătă - n.r.) am vizitat Notre Dame. Cele două familii nu au ajuns încă, dar ştim că au plecat spre noi", a declarat Cristina Huidu.

Profesoara a spus că starea de sănătate a copiilor este bună şi că elevii dorm într-un hotel, "nu în stradă", adăugând că, din câte ştie, elevii ai căror părinţi au plecat spre Franţa să îi aducă acasă nu vor să se întoarcă.

Potrivit sursei citate, grupul de elevi români s-ar putea să plece din Franţa spre ţară în cursul zilei de duminică, plecarea fiind condiţionată însă de programul unui conducător auto. "Depindem de un şofer de autocar, ei au de respectat anumite diagrame, dar eu sper să putem pleca mâine (duminică - n.r.)", a spus Huidu.

În mod normal, programul taberei trebuia să se termine doar luni.

Două familii din Valea Jiului, părinţi ai unor elevi care au plecat în excursie în Franţa şi au fost abandonaţi în Paris de agenţia de turism Avangarde Club, au plecat, vineri, spre Franţa, după ce au vorbit la telefon cu copiii lor şi aceştia le-au confirmat că nu sunt respectate condiţiile contractuale, iar o parte dintre ei au răcit.

Emanuela Chiriţescu, mama unui dintre elevii aflaţi în Franţa, declara că a decis să meargă personal să-şi aducă băiatul acasă după ce acesta i-a spus că va sta până vineri seară, la ora 21.00, în parcul de distracţii Disneyland. Femeia spunea că nu i se pare normal ca elevii să petreacă o zi întreagă în parcul de distracţii din cauză că agenţia nu şi-a respectat promisiunile.

"Am luat şi nişte medicamente cu noi pentru că am înţeles că o parte dintre copii au răcit şi noi ne vom aduce copiii acasă (împreună cu cealaltă familie cu care se află în maşină - n.r.) şi s-ar putea să mai luăm cu noi o fetiţă despre care ştim că e răcită", spunea Emanuela Chiriţescu.

Cele două familii spuneau însă că nu au cu ei banii necesari pentru întoarcerea întregului grup de elevi, întrucât suma se ridică la 3.000 de euro, iar ei nu dispun de aceasta.

Aproximativ o sută de elevi din Valea Jiului au fost abandonaţi de agenţia de turism în Paris, după ce aceasta nu a plătit cazarea elevilor, care au fost nevoiţi să doarmă o noapte în autocar, în curtea hotelului. Potrivit părinţilor elevilor, autocarul cu elevi a fost sechestrat câteva ore în curtea hotelului, însă şoferul a forţat ieşirea şi a reuşit să fugă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici