Elevii români au câştigat două medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică

Elevii români au obţinut şase medalii, dintre care două de aur, la ediţia de anul acesta a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, iar la concursul similar de biologie au câştigat trei medalii de bronz, informează Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

525 afișări
Imaginea articolului Elevii români au câştigat două medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică

Elevii români au câştigat două medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică (Imagine: Shutterstock)

La Olimpiada Internaţională de Matematică, desfăşurată la Mar del Plata (Argentina), în perioada 4 - 16 iulie, elevii români au cucerit două medalii de aur, trei de argint şi una de bronz, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de MECTS.

Medaliile de aur au fost obţinute de Omer Cerrahoglu, absolvent al clasei a X-a la Colegiul Naţional "Vasile Lucaciu" din Baia Mare, şi Radu Bumbăcea, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti, ambii medaliaţi în numeroase rânduri la competiţiile regionale şi internaţionale de profil.

Medaliile de argint au intrat în posesia Ioanei Tamaş şi a colegilor săi Octav Drăgoi şi Ştefan Ivanovici, toţi absolvenţi în acest an ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Medalia de bronz i-a revenit lui Ştefan Spătaru (clasa a X-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), potrivit MECTS.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Matematică au participat 548 de concurenţi din 100 de ţări. În ierarhia neoficială pe naţiuni, România a ocupat locul 1 în Europa şi locul 10 la nivel mondial.

La Olimpiada Internaţională de Biologie, care a avut loc în Singapore, în perioada 8 - 15 iulie, cele trei medalii de bronz ale României au fost obţinute de Roxana Gabriela Sandu (clasa a XII-a/ Colegiul Naţional "Iulia Haşdeu" din Lugoj, judeţul Timiş), Victor Şerban (clasa a XI-a/ Colegiul Naţional "Gh. Lazăr" din Bucureşti - argint la ediţia precedentă) şi Cristian Alexandru Bolunduţ (clasa a XI-a/Liceul de Informatică "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca). Al patrulea component al lotului, Laura Alexandra Antonaru (clasa a XII-a/Liceul Teoretic Ovidius din Constanţa), a primit un certificat de merit, conform sursei citate.

La concursul din Singapore au participat 236 de concurenţi din 60 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici