Elevii români au obţinut şase medalii de aur şi de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe

Lotul de juniori al României a obţinut două medalii de aur şi patru medalii de argint la a XVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe (IJSO), desfăşurată în Qatar (Doha), anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), într-un comunicat de presă transmis miercuri.

527 afișări
Imaginea articolului Elevii români au obţinut şase medalii de aur şi de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe

Elevii români au obţinut şase medalii de aur şi de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe

Olimpicii români laureaţi cu aur sunt Ioana Mădălina Cărăuş (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Vlad Ştefan Oros (clasa a IX-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara).

„Medaliile de argint au fost adjudecate de Raisa Axenie (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Ştefan Eduard Doliş (Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău), Mircea Andrei Ţop (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Decebal” din Deva) şi Vlad Iova (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Emanoil Gojdu” din Oradea)”, potrivit sursei citate.

Lotul olimpic a fost coordonat de Daniela Bogdan (coordonator la nivel naţional şi responsabil pentru disciplina chimie), profesor la Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Bucureşti, Traian Şaitan (responsabil biologie), inspector general MEN şi Victor Păunescu (responsabil fizică), profesor la Colegiul Naţional „Octav Onicescu” din Bucureşti. În calitate de observator a participat Adriana Simona Popescu, inspector în cadrul ISJ Constanţa.

Potrivit oficialilor MEN, structura Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru Juniori implică susţinerea a trei probe: două probe teoretice (individuale) şi una practică - experiment/laborator (pe echipe, formate din 3 elevi), cu subiecte din trei discipline (chimie, fizică şi biologie).

La ediţia din acest an au participat peste 400 de elevi din 70 de ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
medalii,
elevi,
ştiinţe

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici