Elevii români au obţinut şase medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori

Elevii români participanţi la a VI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru juniori au obţinut şase medalii, dintre care una de aur, două de argint şi trei de bronz, potrivit Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI).

20 afișări

Medalia de aur a fost câştigată de Radu Mihai Popescu (Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa), în vreme ce Vlad Florin Lazăr (Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" din Oradea) şi Ioana Codrina Simionescu (Colegiul Naţional "Gh. Vrânceanu" din Bacău) au intrat în posesia medaliilor de argint, informează MECI.

Medaliile de bronz au revenit Adrianei Andreea Neamţu (Colegiul Naţional "Moise Nicoară" din Arad, respectiv lui Florin Sebastian Dumitru (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi lui Mihai Grigore Prună (Colegiul Naţional "Vasile Lucaciu" din Baia Mare). Toţi componenţii lotului olimpic sunt elevi în clasa a IX-a.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori, desfăşurată în acest an la Baku (Azerbaidjan) în perioada 2-11 decembrie, este un concurs de tip integrativ în care competitorii susţin trei probe (două teoretice individuale şi una practică pe echipe formate din trei elevi) la trei discipline (chimie, biologie şi fizică). La ediţia din acest an au participat 259 de elevi din 47 de ţări.

Echipa României va reveni în ţară, sâmbătă, la ora 18.30, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici