Elevul care şi-a atacat profesoara cu un cuţit în timpul orei a fost arestat preventiv

Elevul care şi-a atacat profesoara cu un cuţit într-o şcoală din Bucureşti a fost arestat preventiv pentru 30 de zile printr-o decizie de joi a Tribunalului Bucureşti.

473 afișări
Imaginea articolului Elevul care şi-a atacat profesoara cu un cuţit în timpul orei a fost arestat preventiv

Elevul care şi-a atacat profesoara cu un cuţit în timpul orei a fost arestat preventiv

Instanţa a admis propunerea procurorilor, care au cerut arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunţat joi că l-au reţinut pe tânărul de 16 ani, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.

„În baza mijloacelor de probă administrate, procurorii au reţinut, în esenţă, următoarea situaţie de fapt: La data de 05.04.2023, în jurul orei 12:30, în timp ce persoana vătămată, în vârstă de 26 de ani, profesoară la un liceu din mun. Bucureşti, începuse ora de predare la clasa a X-a şi împărţea foile cu teste căre elevi, în momentul în care a ajuns la banca inculpatului, acesta din urmă a lovit-o cu un cuţit în gât, provocându-i o plagă înjunghiată în regiunea cervicală anterioară”, au explicat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Anchetatorii au mai stabilit că agresorul a premeditat atacul.

„Inculpatul a premeditat săvârşirea faptei prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze şi s-a înarmat cu un cuţit. Din modul în care a acţionat, lovind victima cu o armă cu potenţial letal într-o zonă vitală, rezultă că inculpatul a acceptat că acţiunile sale pot duce la decesul victimei, care nu s-a produs din hazard. Inculpatul a purtat şi folosit un cuţit într-o instituţie de învăţământ, iar prin violenţele exercitate asupra persoanei vătămate în faţa colegilor de clasă a tulburat ordinea şi liniştea publică, provocând sentimente de teamă, indignare şi insecuritate”, au precizat anchetatorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici