Elicopter de la Aviaţie, solicitat pentru stingerea unui incendiu puternic în Lunca Arieşului, judeţul Alba

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie şi peste 40 de pompieri şi jandarmi intervin, sâmbătă, pentru stingerea unui incendiu puternic într-o zonă greu accesibilă, din Lunca Arieşului, unde focul a cuprins zece hectare de vegetaţie uscată şi lizieră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

700 afișări
Imaginea articolului Elicopter de la Aviaţie, solicitat pentru stingerea unui incendiu puternic în Lunca Arieşului, judeţul Alba

Elicopter de la Aviaţie, solicitat pentru stingerea unui incendiu puternic în Lunca Arieşului, judeţul Alba

Un incendiu puternic a cuprins, sâmbătă seara, zece hectare de vegetaţie uscată şi lizieră, în judeţul Alba, comuna Poşaga, zona Lunca Aerişului, iar pentru stingerea lui intervine un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie şi peste 40 de pompieri şi jandarmi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alina Marescu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că incendiul de vegetaţie uscată şi lizieră s-a extins pe zece hectare, iar pentru că zona este greu accesibilă s-a decis să se intervină cu un elicopter.

”Incendiul este localizat, iar pentru a fi mai eficienţi, fiind o zonă greu accesibilă, s-a hotărât să intervină şi cei de la Inspectoratul General de Aviaţie cu un elicopter. Dacă ar reuşi să arunce apă în două ture, s-ar putea să-l lichideze. Suprafaţa cuprinsă este de zece hectare”, a declarat Alina Marescu.

Elicopterul intervine cu dispozitiv de stingere Bambi Bucket.

Pentru stingerea incendiului de vegetaţie uscată, lizieră şi doborâturi intervin doi ofiţeri şi 27 de subofiţeri de la ISU Alba, cinci subofiţeri de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba şi zece persoane de la Ocolul Silvic şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Poşaga.

La ora transmiterii acestei ştiri nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului.

În ultimele zile, în judeţul Alba, au ars peste 60 de hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş, mărăciniş, doborâturi şi lizieră, din cauza utilizării necorespunzătoare a focului, a anunţat ISU Alba.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici