Elodia Ghinescu, căutată din nou de anchetatori

Procurorul Marius Iacob, care instrumentează dosarul dispariţiei avocatei Elodia Ghinescu, ce nu a mai fost văzută din 30 august 2007, a dispus reînceperea căutărilor trupului avocatei, în zonele împădurite şi în lacurile din judeţul Braşov.

61 afișări
Imaginea articolului Elodia Ghinescu, căutată din nou de anchetatori

Elodia Ghinescu, căutată din nou de anchetatori (Imagine: www.protv.ro)

Procurorul a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX că încă nu s-a stabilit exact care vor fi locurile unde va fi căutată Elodia Ghinescu, însă cu certitudine în judeţul Braşov.

"Sunt activităţi investigative care se desfăşoară. Încă nu am stabilit o zonă anume, dar în perioada următoare vor fi făcute căutări în special în zone împădurite şi lacuri de pe raza judeţului Braşov", a spus Iacob.

După mai bine de un an şi jumătate de căutări, trupul avocatei Ghinescu nu a fost găsit până în prezent, iar soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, rămâne în continuare principalul suspect în acest caz.

Elodia Ghinescu a dispărut de la domiciliul comun al celor doi soţi, din cartierul braşovean Tractorul, în noaptea de 29 spre 30 august 2007. Avocata familiei Ghinescu, Marinela Radu, a solicitat instanţei declararea pe cale judecătorească a dispariţiei Elodiei Ghinescu din data de 1 septembrie 2008, după ce s-a împlinit un an de la dispariţia acesteia, iar Judecătoria Braşov a admis cererea în data de 12 februarie 2009.

Conform procedurii, aceasta este faza prealabilă pentru declararea pe cale judecătorească a morţii, însă abia după patru ani de la ultimele ştiri că Elodia Ghinescu ar fi în viaţă. Cioacă a declarat, în 12 februarie, în faţa magistraţilor Judecătoriei Braşov, că ultima dată a văzut-o pe Elodia în 30 august 2007, la ora 08.00, iar de atunci nu a mai luat legătura şi nu a mai fost contactat niciodată de aceasta.

Poliţistul a intentat divorţ de soţia sa imediat ce s-a împlinit un an de la dispariţia acesteia, prima înfăţişare fiind în 11 septembrie 2008, la Judecătoria Braşov, însă instanţa a respins cererea acestuia. Ulterior, în noiembrie 2008, procesul de divorţ a fost mutat la Judecătoria Piteşti, localitatea de domiciliu a reclamantului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici