Emanuel Ungureanu susţine că Beuran a avut complici: Şpăgile în sistemul medical sunt un fenomen generalizat

  • Emanuel Ungureanu spune că dosarul lui Mircea Beuran a pornit de la un denunţ depus la cererea lui
  • Deputatul URS a declarat că el este cel care a somat-o pe denunţătoare să depună plângerea împotriva chirurgului
  • Ungureanu este vicepreşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor
1884 afișări
Imaginea articolului Emanuel Ungureanu susţine că Beuran a avut complici: Şpăgile în sistemul medical sunt un fenomen generalizat

Emanuel Ungureanu susţine că Beuran a avut complici: Şpăgile în sistemul medical sunt un fenomen generalizat

„Un medic a venit la mine care mi-a spus că i-a dat mită. L-am întrebat de ce nu a dat informaţi procurorilor înainte de a da mita. Mi-a prezentat nişte circumstanţe şi i-am spus că dacă nu denunţă fapta într-un termen de 48 de ore o voi denunţa şi pe ea şi pe cel care a primit mita. În consecinţă s-a conformat, a mers la DNA şi continuarea o ştiţi”, a declarat Emanuel Ungureanu pentru MEDIAFAX.

Deputatul spune că mai există şi alte persoane implicate în acest dosar şi că medicul care a dat mita a primit recomandări de la aceştia.

„Există şi alte persoane implicate, există persoane care cu care a discutat, care l-au recomandat pe doctorul Beuran ca fiind persoana care rezolvă asemenea posturi”, a mai spus deputatul USR.

Ungureanu susţine că darea de mită din sistemul universitar medical este un fenomen generalizat.

„Şpăgile pentru posturi în sistemul medical se practică de la infirmieră până la asistentă medicală, pentru un post de specialist, pentru un post de primar se practică şpaga. Este un fenomen generalizat, în niciun caz izolat. Puţină lume mărturiseşte aceste practici şi atunci când o fac, o fac interesat, pentru că nu li s-a rezolvat problema”, a declarat Emanuel Ungureanu.

„Această complicitate duce apoi către şapaga luată de la pacient, pentru că pacientul este cel de care se recuperează aceste sume. Pacientul suferă”, conchide vicepreşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor.

Chirurgul Mircea Beuran este acuzat de DNA că a primit mită 10.000 de euro ca să scoată la concurs un post de asistent la Facultatea de Medicină.

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti l-au plasat, vineri, pe Mircea Beuran în arest la domiciliu. Magistraţii au respins, astfel, cererea DNA ca medicul să fie arestat pentru 30 de zile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici