Emeric Ienei se simte bine după operaţia pe inimă şi a vorbit cu familia şi cu medicii

Emeric Ienei se simte bine după operaţia pe cord la care a fost supus, duminică, la Institutul Inimii "Nicolae Stăncioiu" din Cluj-Napoca, fostul antrenor al naţionalei României şi al echipei Steaua vorbind chiar cu membrii familiei şi cu medicii.

131 afișări
Imaginea articolului Emeric Ienei se simte bine după operaţia pe inimă şi a vorbit cu familia şi cu medicii

Emeric Ienei (Imagine: Szilagyi Lorand/ Mediafax Foto)

Ileana Ienei, soţia fostului antrenor, a declarat luni că acesta va mai rămâne internat încă o zi la Terapie Intensivă, după care speră să fie mutat într-un salon.

"Am vorbit azi (luni - n.r.) dimineaţă cu soţul meu, vorbeşte, mi-a spus că se simte bine. Are un tonus bun, vorbeşte şi cu medicii şi cu asistentele şi este foarte cooperant. Medicii ne-au spus că va mai rămâne internat încă o zi la Terapie Intensivă, după care sperăm să fie mutat într-un salon", a spus Ileana Ienei.

Alături de ea se află şi fiica lor, Cristina.

Emeric Ienei a fost internat, vineri seară, la Institutul Inimii "Nicolae Stăncioiu" din Cluj-Napoca, iar duminică a fost operat pe cord, intervenţia durând aproape şapte ore.

Doctorul Adrian Molnar, care a condus echipa de medici ce l-a operat pe fostul antrenor, declara, duminică după-amiază, că au fost făcute trei by-pass-uri, iar în timpul intervenţiei nu au existat complicaţii.

"Operaţia a reuşit, au fost efectuate trei by-pass-uri, pacientul s-a comportat foarte bine în timpul operaţiei. Este la Terapie Intensivă, este stabil, nu au existat complicaţii. Sperăm ca totul să evolueze bine. Primele 48 de ore sunt critice şi suntem cu ochii pe pacient, să nu apară ceva complicaţii. Diagnosticul a fost angină pectorală instabilă, cu multiple leziuni de stenoze strânse şi obstrucţii pe arterele coronare", spunea Molnar.

Potrivit acestuia, Emeric Ienei va rămâne internat cel puţin o săptămână la Institutul Inimii, după care va urma o perioadă de recuperare de circa o lună şi jumătate.

Emeric Ienei, în vârstă de 75 de ani, a fost antrenorul care a câştigat alături de Steaua Cupa Campionilor Europeni în 1986. De asemenea, a fost selecţionerul României la turneul final al Cupei Mondiale din 1990 şi al Campionatului European din 2000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici