Emil Boc a promis sinistraţilor că până la iarnă vor avea acoperiş deasupra capului

Premierul Emil Boc, aflat duminică în localitatea suceveană Zamostea, afectată grav de inundaţii, le-a dat asigurări sinistraţilor care au case avariate sau distruse de apele revărsate că până la iarnă vor avea un acoperiş deasupra capului.

19 afișări
Imaginea articolului Emil Boc a promis sinistraţilor că până la iarnă vor avea acoperiş deasupra capului

Emil Boc a promis sinistraţilor că până la iarnă vor avea acoperiş deasupra capului (Imagine: Florin Novac/Mediafax Foto)

"Nu avem linişte până la iarnă să aveţi case. Vă vom ajuta cu materialele de construcţie", a spus Boc.

Premierul Emil Boc a fost primit cu calm în Zamostea de câteva zeci de localnici, iar la ora transmiterii acestei ştiri el vizitează gospodării unde există case distruse sau avariate de inundaţii.

O femeie în a cărei curte a intrat premierul Boc i-a spus acestuia că familia a dormit în căruţa din curte după ce i-a fost distrusă casa.

Boc a încurajat-o pe femeie, după care a intrat într-o altă gospodărie, unde a cuprins de după umăr o femeie căreia i-a spus: "O să reuşim până la iarnă. Punem la dispoziţie materiale de construcţie. Vrem ca niciun român afectat de inundaţii să nu fie la iarnă fără acoperiş deasupra capului".

La ora transmiterii acestei ştiri, premierul Boc continuă deplasarea prin comună, însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi prefectul judeţului, Sorin Popescu.

Premierul Emil Boc a ajuns, duminică după prânz, în localitatea suceveană Zamostea, afectată grav de inundaţiile din cursul săptămânii, urmând ca apoi să se deplaseze la Prefectura Suceava, unde va avea loc şedinţa Comandamentului pentru situaţii de urgenţă.

În localitatea suceveană Zamostea, din cauza inundaţiilor provocate de revărsarea pârâului Baranca şase case au fost distruse, 130 de case au fost afectate, 14 gospodării sunt încă izolate, iar un pod a fost distrus de ape.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici