Emilia învaţă noţiuni de securitate cibernetică la doar 5 ani, cu ajutorul unei platforme online

  • Kodi Academy este o platformă online de învăţare experienţială
  • Emilia învaţă, la doar cinci ani, noţiuni de securitate cibernetică
  • Te costă 200 de lei un curs pentru copilul tău, care durează 6 săptămâni
557 afișări
Imaginea articolului Emilia învaţă noţiuni de securitate cibernetică la doar 5 ani, cu ajutorul unei platforme online

FOTO: Kodi Academy

Copilul tău poate ţine pasul cu viitorul prin învăţare experienţială în online. Kodi Academy este o platformă de cursuri prin care cel mic poate explora de la noţiuni de robotică şi educaţie financiară, până la editare foto sau chiar benzi desenate, într-un mod interactiv.

Emilia are doar cinci ani şi e deja fascinată de lumea securităţii cibernetice. E înscrisă atât la cursul de cyber security, cât şi la cele de public speaking şi educaţie financiară. Spune că e foarte entuziasmată de îndrumătorii şi colegii ei, deşi a început cursurile de puţin timp.

„Prima dată când am încercat cyber security a fost uimitor. Am început să mă înscriu la el, că mi-a plăcut. La cybersecurity am învăţat să punem parole ca să nu ne descopere hackerii şi să nu ne strice jocurile. Construiesc, învăţ să vorbesc în public, despre bani, educaţie financiară”, spune Emilia. 

Diana Păun este îndrumătorul cursului de Fotografie şi Editare Foto. Spune că şi-a dorit mereu să lucreze în domeniul educaţiei şi să facă parte din proiecte pe care le poate aborda într-o manieră personală. A început studiile la Universitatea Naţională de Arte şi le-a continuat în Austria şi Franţa. Când a primit propunerea de a face parte din acest proiect, a spus da fără să stea pe gânduri.

„Mie mereu mi-a plăcut ideea de a fi profesor sau de a preda copiiilor, dar niciodată nu m-am simţit atrasă de sistemul de învăţământ. Mi se pare foarte fain că, fiind online, ai posibilitatea de a aduce copiii din mai multe oraşe, din medii diferite şi aşa se formează un nucleu, pentru că şi noi învăţăm de la ei şi ei învaţă de la noi, dar învaţă şi între ei”, crede Diana Păun.

Cosmina Săndică este una dintre cele trei fondatoare Kodi Academy şi îndrumător pentru cursurile de Robotică. Atât ea, cât şi colegele ei participau la activităţi extraşcolare încă din liceu, iar acum s-au hotărât să pună bazele acestei platforme. Asta pentru că şi-au dorit să transmită din entuziasmul lor pentru învăţare copiiilor.

„Programa după care se desfăşoară cursurile este construită de noi, împreună desigur cu îndrumătorii noştri şi materialele pot fi diferite, de la proiect la proiect. Desfăşurăm tot felul de activităţi pentru că ne dorim să suplinim cumva şi partea asta de socializare a copiiilor şi avem diverşi invitaţi. Feedback-ul a fost unul foarte bun şi toată această idee a noastră de învăţare experienţială a prins foarte bine, atât la copii cât şi la părinţi”, povesteşte ea.

Cursurile se desfăşoară pe zoom, iar lista de materiale necesare se trimite dinainte părinţilor. Un curs durează şase săptămâni şi te costă 200 de lei. Dacă cel mic e pasionat de mai multe domenii, să ştii că pentru 15 cursuri scoţi din buzunar 1200 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici