Enache: Opt persoane găsite cu materiale pirotehnice, una cu substanţe interzise, duse la secţie

Nouă persoane au fost conduse la secţia de poliţie pentru că aveau materiale pirotehnice, asupra uneia dintre ele fiind găsite şi substanţe interzise, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

144 afișări
Imaginea articolului Enache: Opt persoane găsite cu materiale pirotehnice, una cu substanţe interzise, duse la secţie

Enache: Opt persoane găsite cu materiale pirotehnice, una cu substanţe interzise, duse la secţie (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

El a precizat că dacă duminică, atunci când jandarmii au vrut să intervină în cazul persoanelor agresive, oamenii au reacţionat, luni, cei care protestează în Piaţa Universităţii sesizează astfel de cazuri şi se dezic de grupurile care provoacă acte agresive.

Enache a spus că forţele de ordine verifică persoanele care au un comportament suspect şi care încearcă să ascundă anumite obiecte.

Potrivit lui Enache, în Capitală sunt mai multe dispozitive şi patrule care verifică şi semnalează dacă sunt grupuri care ar putea tulbura liniştea publică.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei a adăugat că efectivele din Piaţa Universităţii sunt redimensionate permanent în funcţie de situaţie.

Unii protestatari au aruncat cu petarde pe trotuarul din zona Teatrului Naţional, Jandarmeria intervenind cu două grupe a câte 20 de jandarmi.

Jandarmii sunt echipaţi cu căşti de protecţie şi tuburi cu gaze.

Ei au intervenit pentru a identifica persoanele care au aruncat cu petarde.

Mulţimea a început să scandeze frenetic lozinci anti-Jandarmerie şi anti- Băsescu.

Jandarmii au organizat filtre la gurile de ieşire de la metrou Universitate şi verifică persoanele care ar putea avea asupra lor materiale pirotehnice, arme albe sau alte obiecte contondente.

Grupuri de câte cinci jandarmi verifică fiecare ieşire de la metroul de la Universitate.

La ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Universităţii protestează aproximativ 800 de persoane.

În special tinerii sunt adunaţi în zona fântânilor, iar în faţa Teatrului Naţional sunt mai ales persoane de vârstă medie şi vârstnici.

Oamenii protestează paşnic, deocamdată nefind înregistrate incidente.

Fostul primar al Capitalei Viorel Lis a venit şi el în Piaţa Universităţii, el vorbind cu mai mulţi protestatari şi apreciind că mai devreme sau mai târziu astfel de manifestări tot aveau să se întâmple.

Lis a precizat că a venit în piaţă pentru a vedea ce se întâmplă şi pentru a vorbi cu foştii săi prieteni revoluţionari. Fostul primar a mai spus că protestul este unul spontan şi că trebuie făcută diferenţa între cei care protestează în mod civilizat şi cei care vandalizează.

Lis a mai arătat că vandalii şi huliganii trebuie pedepsiţi conform legii.

Manifestanţii au început să se adune la ora 14.00, la Universitate, pentru a patra zi de proteste.

Protestele continuă şi în alte oraşe din ţară printre care târgu Mureş, Constanţa, Ploieşti, Arad, Sibiu, Timişoara şi Deva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici