Enescu: Cazul copilului din Filiaşi, care s-a electrocutat, încadrat la categoria celor ultra-grave

Cazul copilului din Filiaşi, care a suferit arsuri de gradul trei şi patru pe 70 la sută din suprafaţa corpului, după ce s-a electrocutat în timp ce se juca pe o locomotivă, este încadrat la categoria celor ultra-grave, el având şi politraumatisme provocate prin cădere, a spus medicul Dan Enescu.

28 afișări

Doctorul Dan Enescu, managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, unde a fost transportat copilul de 10 ani, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că starea copilului este foarte gravă şi că astfel de cazuri sunt încadrate la categoria celor ultra-grave.

Pe lângă arsurile foarte grave suferite în urma electrocutării, copilul a suferit şi un politraumastim prin cădere, a spus medicul.

Băiatul este internat la Secţia Terapie Intensivă a spitalului, iar prognosticul medicilor în privinţa evoluţiei sale este rezervat.

Medicul Dan Enescu a precizat că la Spitalul "Grigore Alexandrescu" ajung anual între 6 şi 10 copii cu astfel de probleme medicale.

Numărul celor cu astfel de suferinţe a scăzut în urma unei campanii susţinute prin care au fost stabilite şi anumite protocoale la nivelul unităţilor sanitare, astfel încât cazurile grave să fie trimise către unităţile care pot acorda asistenţă medicală de specialitate.

Copilul a fost adus, miercuri după-amiază, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, după ce s-a electrocutat în timp ce se juca pe o locomotivă din Gara din localitate.

"Pacientul în vârstă de zece ani a fost adus de un echipaj SMURD de la Filiaşi. A suferit arsuri prin electrocuţie, dar şi politraumă. Copilul a fost adus stabil, dar primele măsuri le-a primit la Filiaşi. Copilul a fost adus în stare foarte gravă, politraumă, arsuri de gradul trei şi patru pe o suprafaţă de peste 70 la sută. Există şi o suspiciune de fractură la nivelul coloanei cervicale", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX medicul Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al SJU Craiova.

Potrivit sursei citate, starea copilului este gravă, prognosticul medicilor fiind rezervat.

"Pacientul a fost stabilizat în camera de urgenţă a UPU, a primit apoi îngrijiri medicale, prin toaletarea arsurilor, iar apoi a fost dus în terapie intensivă, unde s-a decis transportarea la un spital de competenţă superioară la Bucureşti. Prognosticul este extrem de rezervat", a mai spus medicul Cristina Geormăneanu.

La Aeroportul din Craiova a ajuns în noaptea de miercuri spre joi şi prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, care a spus că aerodromul a fost deschis special pentru preluarea copilului de zece ani de un avion al Aviaţiei Speciale, care l-a transportat la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici