Enigma plajei din Japonia care s-a colorat în argintiu. Fenomenul necunoscut afectează milioane de sardine

Mii de tone de peşti morţi, inclusiv sardine şi macrou, au umplut o plajă din nordul Japoniei, lăsându-i pe oficiali nedumeriţi.

2138 afișări
Imaginea articolului Enigma plajei din Japonia care s-a colorat în argintiu. Fenomenul necunoscut afectează milioane de sardine

Enigma plajei din Japonia care s-a colorat în argintiu. Fenomenul necunoscut afectează milioane de sardine

Peştele a ajuns la mal în Hakodate, pe cea mai nordică insulă principală a Japoniei, Hokkaido, acoperind o porţiune de plajă lungime de aproximativ un kilometru. După ce localnicii au început să recolteze şi să vândă peştele, oficialii au emis o notificare prin care îndemna locuitorii să nu-l consume.

Deşi cauza exactă a accidentului misterios nu este cunoscută, experţii au sugerat câteva motive probabile. S-a speculat că cauza ar putea fi eliberarea de apă radioactivă tratată din centrala nucleară de la Fukushima.

Takashi Fujioka, cercetător la Institutul de Cercetare a Pescuitului Hakodate, spune că a mai auzit de fenomene similare, dar că le vedea pentru prima dată în viaţă.

„O altă cauză posibilă este că bancul de peşti a intrat în apă rece în timpul migraţiei şi a fost apoi spălat pe mal. Dar detaliile sunt incerte", a sugerat Fujioka.

„Nu ştim sigur în ce circumstanţe au eşuat aceşti peşti, aşa că nu recomand să-i mănânci", a adăugat el. După scufundare, oficialii au fost văzuţi inspectând locul şi încercând să adune peşte.

În octombrie anul acesta, Japonia a eliberat un al doilea lot de ape uzate de la centrala nucleară de la Fukushima, operaţiune care a înfuriat China şi alte ţări.

Pe 24 august, Japonia a început să evacueze în Pacific o parte din cele 1,34 milioane de tone de ape uzate colectate din 2011. China a interzis toate importurile de fructe de mare japoneze după prima lansare, care s-a încheiat pe 11 septembrie, în ciuda faptului că Tokyo a insistat că operaţiunea nu prezintă niciun risc. China a acuzat şi Japonia că foloseşte oceanul ca pe un „canal”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
plajă,
japonia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici