Epidemiologul Jurma critică autorităţile: „Se dă foc şcolilor pentru a se menţine deschise birturile”

  • Epidemiologul Octavian Jurma critică dur decizia autorităţilor care au decis să păstreze şcolile deschise indiferent de rata de infectare din localitate.
  • Se dă foc şcolilor pentru a se menţine deschise birturile, susţine specialistul.
1875 afișări
Imaginea articolului Epidemiologul Jurma critică autorităţile: „Se dă foc şcolilor pentru a se menţine deschise birturile”

Epidemiologul Jurma critică autorităţile: „Se dă foc şcolilor pentru a se menţine deschise birturile”

Octavian Jurma a scris un mesaj pe Facebook în care compară măsura impusă de Guvern cu decizia lui Nero privind incendierea Romei.

„O să vorbim mult de această decizie fatidică care este comparabilă cu decizia lui Nero de a da foc Romei ca să îşi desăvârşească opera. În cazul acesta însă motivele sunt mult mai prozaice şi cinice: se dă foc şcolilor pentru a se menţine deschise birturile”, a explicat epidemiologul.

Pentru a arăta cât de gravă este situaţia, Octavian Jurma foloseşte o parabolă în care, în locul pompierilor chemaţi să stingă incendiul dintr-o casă, sosesc reprezentanţii unui partid cu o cisternă de benzină.

„Nu am lăsat pompierii să vină pentru că ne costă prea mulţi bani. Ai vazut însă că se stinge incendiul şi fără pompieri? Plus ca te-am scăpat şi de povara bătrânilor. Nu uita să votezi partidul la anul", este deznodământul parabolei.

Specialistul a explicat de ce rata de infectare a crescut foarte mult în ultimele zile.

„Ei bine, în timpul lunii august şi septembrie pandemia a crescut exponenţial, iar creşterea şi mai agresivă din această săptămâna este rezultatul deschiderii şcolilor în urmă cu 2 săptămâni. Numărul de cazuri va exploda dar guvernatii noştri ştiu foarte bine asta. Atunci de ce au ales să arunce benzină pe un foc deja scăpat de sub control? Pentru că nu puteau ţine birturile şi pacanele deschise dacă închideau şcolile. Ar fi ieşit un circ monstruos până şi în România”, este concluzia lui Octavian Jurma.

Elevii şi preşcolarii merg la şcoală indiferent de rata de infectare, respectând normele de prevenire a răspândirii COVID-19, a decis, joi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). CNSU propune utilizarea testelor din salivă pentru elevi şi profesori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici