Episcopii de Alba, Argeş şi Arad vor fi audiaţi la CNSAS

Episcopul de Alba Andrei Andreicuţ, episcopul Argeşului şi Muscelului Calinic Argatu şi episcopul Aradului Timotei Seviciu, se numără printre cei invitaţi de CNSAS pentru a fi audiaţi în legătură cu o posibilă colaborare cu Securitatea, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Colegiu.

4 afișări

"Există indicii şi consemnări în diverse dosare, cum că aceşti ierarhi au avut legătruri cu Securitatea şi că, în urma colaborării, aceştia au fost propuşi pentru a avansa în structurile Bisericii", au declarat sursele citate.

Circa 20 de înalţi prelaţi ai BOR sunt suspectaţi că ar fi făcut poliţie politică, în cazul „a trei-patru” dintre ei indiciile fiind solide, a declarat, marţi, Mircea Dinescu, membru în Colegiul CNSAS, precizând că printre aceştia există şi posibili candidaţi la postul de patriarh.

Colegiul CNSAS a stabilit, marţi, că academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici şi mitropolitul Banatului Nicolae Corneanu au făcut poliţie politică, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Colegiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici