Eroare peste eroare. Capacitatea de vaccinare a unui spital din România a fost depăşită de trei ori

Trei pe un loc, la vaccin. Managerul unui spital din Lugoj s-a trezit cu 200 de programări pe zi, deşi personalul poate vaccina doar 60 de pacienţi. Unitatea are un singur centru de vaccinare, dar pe platforma de înscriere apar trei centre.

1116 afișări
Imaginea articolului Eroare peste eroare. Capacitatea de vaccinare a unui spital din România a fost depăşită de trei ori

Capacitatea de vaccinare a unui spital din România a fost depăşită de trei ori din cauza unei erori

La Spitalul Municipal Lugoj a fost amenajat un singur flux de vaccinare, cu o capacitate de 60 de pacienţi. Totuşi, în platforma de înscrieri apare o capacitate de trei ori mai mare, iar pacienţii trebuie reprogramaţi.

Ionuţ Cocoş, managerul Spitalului din Lugoj, spune că au fost făcute 200 de programări pe zi, deşi capacitatea de vaccinare este de 60 de pacienţi.

„În funcţie de evoluţie, de câţi se prezintă pe parcursul zilei, ori dacă nu se prezintă toţi din cei înscrişi, (...) vom începe să sunăm să-i reprogramăm”, spune Ionuţ Cocoş.

S-a ajuns în această situaţie din cauza unei erori în platforma de programări. La Spitalul din Lugoj sunt trecute trei puncte de vaccinare, dar în realitate este unul singur. Reprezentanţii STS explică faptul că datele au fost preluate din Registrul Electronic Naţional de Vaccinări.

O variantă ar fi creşterea capacităţii de imunizare, dar managerul spune că în interiorul spitalului nu se poate face aşa ceva.

„Spaţiul nu ne permite. Suntem spital suport COVID, nu avem cum. Sperăm să se deschidă celelalte centre de vaccinare, cât de curând”, a precizat managerul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici