Eşti avocat, ai o boxă inteligentă şi lucrezi de acasă? Secretul profesional este în siguranţă

  • Mulţi avocaţi lucrează de acasă în pandemie
  • Boxa inteligentă de pe birou este inofensivă în privinţa informaţiilor captate
  • Boxele au nevoie de un trigger pentru a se activa pentru comenzi
748 afișări
Imaginea articolului Eşti avocat, ai o boxă inteligentă şi lucrezi de acasă? Secretul profesional este în siguranţă

Eşti avocat, ai o boxă inteligentă şi lucrezi de acasă? Secretul profesional este în siguranţă

Eşti avocat, ai o boxă inteligentă şi lucrezi de acasă în pandemie? Poţi vorbi liniştit despre speţele clienţilor în apropierea Alexei sau Google Assistant, pentru că nu foloseşte nimeni informaţiile. De asemenea, poţi fi liniştit în privinţa secretului avocat-client, pentru că nu este în pericol.

„Dacă acele informaţii rămân pentru dezvoltarea inteligenţei artificiale în interioriul spaţiului respectiv şi datele nu ajung mai departe, relaţia avocat-client nu cred că poate fi periclitată. 

Nu cred că există o îngrijorare pe piaţa avocaturii că un asemenea dispozitiv ar putea să înregistreze şi să furnizeze mai departe informaţii confidenţiale”, consideră Adrian Cuculis, avocat

„Răspunsul pe scurt este că 99,9% din cazuri nu se întâmplă asta. Discutăm strict în context Amazon Alexa, Google Chrome şi Apple Siri. De ce? Pentru în 99,99% e nevoie de un trigger care să pornească partea de ascultare. Dacă accidental Google este comutat în modul să asculte accidental de o comandă. Din momentul acela, ce urmează audio, el memorează, chiar dacă nu poate să proceseze comanda respectivă. 

Google şi cu Amazon sunt nişte companii cu reputaţie destul de mare. Nu prea îşi permit ei să fie implicaţi într-un scandal care ce vorbeşti cu asistentul să fie leak-uit sau impărţit cu altcineva. Dacă s-ar întâmpla aşa ceva, în a doua zi ar fi închise business-uri”, crede Alex Bălan, expert ameninţări informatice

Atât Alexa, cât şi Google, au butoane fizice prin care se opresc camera şi microfonul. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici