Estimări oficiale: Peste 400.000 de persoane vor petrece noaptea de REVELION 2018 în aer liber/ Jandarmii, prezenţi în zonele aglomerate din staţiunile montane

Peste 2.500 de jandarmi vor asigura ordinea şi siguranţa publică pentru cele peste 240 de manifestaţii organizate, la nivel naţional, în mini-vacanţa de Revelion, precizează reprezentanţii Jandarmeriei Române.

192 afișări
Imaginea articolului Estimări oficiale: Peste 400.000 de persoane vor petrece noaptea de REVELION 2018 în aer liber/ Jandarmii, prezenţi în zonele aglomerate din staţiunile montane

Estimări oficiale: Peste 400.000 de persoane vor petrece în aer liber REVELIONUL 2018/ Jandarmii, prezenţi în zonele aglomerate din staţiunile montane

Jandarmeria Română a precizat că în mini-vacanţa de Revelion peste 2.500 de jandarmi vor asigura ordinea şi siguranţa publică pentru cele 243 de manifestaţii organizate cu acest prilej.

„Jandarmeria Română a dispus intensificarea măsurilor de ordine în vederea desfăşurării într-un climat de normalitate a manifestaţiilor ce vor avea loc în perioada 30.12.2017-02.01.2018, pentru ca românii să se poată bucura de mini-vacanţa prilejuită de trecerea dintre ani în condiţii de siguranţă. Conform estimărilor organizatorilor, la nivelul întregii ţări, peste 400.000 de persoane vor participa la evenimentele care vor fi organizate în spaţiul public în 163 de localităţi de la nivel naţional”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei Române.

Sursa citată a mai precizat că, pentru a preveni orice incidente ce ar putea tulbura ordinea publică, precum şi pentru descurajarea faptelor antisociale, jandarmii vor fi prezenţi în stradă.

„Jandarmii vor patrula pe traseele de deplasare către zonele unde se organizează evenimente, în zonele şi arterele intens circulate din marile oraşe, precum şi în zonele aglomerate cum sunt: pieţele, gările, autogările, târgurile sau în mijloacele de transport în comun care duc către marile centre comerciale. De asemenea, ca urmare a fluxului de turişti în staţiunile montane, în această perioadă Jandarmeria Montană şi-a intensificat măsurile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în locaţiile turistice, pe traseele montane şi în zona pârtiilor de schi. Totodată, Jandarmeria Română desfăşoară în această perioadă acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific sărbătorilor de iarnă, prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice”, mai arată Jandarmeria.

De asemenea, pentru a evita eventualele evenimente neplăcute, instituţia lansează câteva recomandări, precum: „persoanele care participă la evenimente să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflictele de orice natură; în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială sau le este tulburată liniştea, cetăţenii sunt rugaţi să solicite sprijin prin sistemul unic de urgenţă „112”; în această perioadă, părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii, pentru a evita orice situaţie de rătăcire şi pentru prevenirea eventualelor accidente survenite în urma folosirii materialelor pirotehnice; persoanele care vor alege să îşi petreacă timpul în staţiunile turistice montane să se informeze asupra stării vremii, itinerariului, a condiţiilor climatice locale, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu – acolo unde acestea există.

Peste 5.100 de pompieri, mobilizaţi în mini-vacanţa de Revelion

Peste 5.100 de pompieri vor fi mobilizaţi, în mini-vacanţa de Revelion, pentru a răspunde la potenţialele de situaţii de urgenţă, ei urmând să acţioneze cu aproape 3.000 de mijloace tehnice, iar numărul efectivelor poate fi suplimentat, arată IGSU.

„În plan operaţional, în perioada Revelionului, răspunsul la potenţialele situaţii de urgenţă va fi asigurat, zilnic, de peste 5.100 de pompieri salvatori care acţionează cu 2.900 mijloace tehnice. Numărul efectivelor poate fi suplimentat în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă de amploare. Urgenţele medicale vor fi acoperite, la nivel naţional, prin intermediul celor 254 echipaje de prim ajutor calificat SMURD, 26 unităţi de terapie intensivă mobilă, opt ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic şi 42 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, precum şi 38 de şenilate”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Totodată, sursa citată a mai precizat că, premergător perioadei sărbătorilor de iarnă, inspectorii de prevenire au derulat acţiuni inopinate de control privind respectarea măsurilor de protecţie la incendiu, la structuri de primire turistice, de alimentaţie publică şi alte spaţii sau localuri publice cu aflux mare de persoane.

„De asemenea, pentru desfăşurarea în bune condiţii a evenimentelor cu public numeros, până în prezent inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din ţară şi din Capitală au emis 205 acorduri pentru organizarea jocurilor de artificii cu articole pirotehnice, iar o altă cerere este în curs de soluţionare. Având în vedere faptul că în această perioadă pot fi utilizate la petrecerile de Revelion articole pirotehnice, reamintim cetăţenilor că pot folosi pentru divertisment, doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare şi care prezintă un pericol redus pentru utilizatori”, mai arată IGSU.

Reprezentanţii instituţiei au mai recomandat câteva măsuri pentru a fi prevenite incidentele generate de utilizarea necorespunzătoare a materialelor pirotehnice.

„Respectaţi, cu stricteţe, instrucţiunile producătorului privind utilizarea;Verificaţi, înainte de folosire, integritatea ambalajului, iar în situaţia în care acesta a fost deteriorat, evitaţi utilizarea produsului; Limitaţi accesul copiilor la materialele pirotehnice; chiar dacă prezintă un nivel de risc foarte scăzut, ele pot genera efecte; Evitaţi uscarea materialelor pirotehnice, aruncarea în foc sau în mijloacele destinate încălzirii; Evitaţi reaprinderea produselor nefuncţionale sau care au rămas cu materia explozivă activă”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici