Eugen Preda, ridicat şi dus la audieri la DIICOT - surse -

Eugen Preda şi un apropiat al său au fost ridicaţi şi duşi la audieri, duminică, în cazul privind găsirea armelor furate de la unitatea militară Ciorogârla, investigat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), au declarat surse judiciare.

176 afișări
Imaginea articolului Eugen Preda, ridicat şi dus la audieri la DIICOT - surse -

Eugen Preda, ridicat şi dus la audieri la DIICOT (Imagine din arhiva Mediafax Foto/Eduard Andrei)

Eugen Preda şi amicul său, ridicaţi duminică, au fost implicaţi în scandalul din mall-ul bucureştean Plaza România, din 21 februarie 2009. Atunci, Eugen Preda, Andrei Cristian Bădulă, Marian Scarlat, Petre Pascu şi Andrei Udrea au fost reţinuţi de poliţiştii Secţiei 22 din Capitală, pentru conflictul cu agenţii firmei de pază BGS, ulterior ei find eliberaţi.

Potrivit surselor citate, la domiciliile celor doi percheziţionate duminică dimineaţa nu s-au găsit arme, fiind ridicate mai multe telefoane mobile.

La sediul DIICOT, au fost aduse pentru audieri mai multe persoane în cazul referitor la furtul armelor de la Ciorogârla.

Şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Codruţ Olaru, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că au fost descoperite o parte din armele dispărute din unitatea de la Ciorogârla.

Anchetatori ai DIICOT şi ai Poliţiei au descins, duminică, în 45 de locuri din Bucureşti, Ilfov şi alte judeţe ale ţării, a precizat procurorul şef Codruţ Olaru.

În noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2009, au fost furate 62 de arme militare şi alte obiecte (accesorii armament) din depozitul UM 01895 Bucureşti, situat în incinta UM 01916 Ciorogârla.

În dosarul privind furtul armelor de la UM din Ciorogârla, în 2 martie 2009, au fost deferiţi justiţiei 11 militari, toţi fiind judecaţi, în prezent, în stare de libertate.

Procurorii au dispus disjungerea unor fapte apărute în caz cu privire la persoanele cu funcţii de conducere din cadrul Unităţii Militare 01916 Cirogârla şi eşaloanelor superioare ce au atribuţii privind organizarea şi funcţionarea sistemului de pază al unităţii. Totodată, procurorii au dispus disjungerea cauzei şi declinarea competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale cu privire la participarea la comiterea acestui furt şi a altor persoane neidentificate şi cu privire la persoane care au calitate de deţinători sau tăinuitori a armelor şi obiectelor sustrase.

În urma continuării cercetărilor, anchetatorii au identificat locurile unde au fost ascunse armele, ei stabilind pentru duminică organizarea a peste 40 de descinderi, la care au participat peste 200 de jandarmi ai Brigăzii Speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici