Europa copiază „modelul canadian”. Haga, blocată de un convoi de camioane şi tractoare

Persoane care protestează împotriva restricţiilor sanitare au venit în convoaie din toată Olanda, blocând sâmbătă centrul oraşului Haga, unde sunt hotărâţi să rămână în ciuda apelurilor poliţiei de a pleca.

6280 afișări
Imaginea articolului Europa copiază „modelul canadian”. Haga, blocată de un convoi de camioane şi tractoare

Europa copiază „modeul canadian”. Haga, blocată de un convoi de camioane şi tractoare

Televiziunea publică olandeză estimează că mai multe sute de vehicule blochează celebra piaţă Binnenhof din centrul Hagăi, unde se află mai multe instituţii ale statului.

Primii demonstranţi au sosit la ora 7.30 dimineaţa în camioane, maşini şi chiar tractoare şi rulote, cerând încetarea restricţiilor sanitare. Municipalitatea a interzis demonstraţia, care nu fusese anunţată, iar poliţia le-a ordonat participanţilor să plece.

Un protest similar are loc la Paris în Franţa. Aceste tipuri de manifestaţii sunt inspirate din Canada, protestele blocând şi economia SUA, după ce camioanele au blocat un pod de legătură dintre cele două ţări.

Lansată la sfârşitul lunii ianuarie de camionagii canadieni care protestau împotriva obligativităţii vaccinării pentru a trece graniţa cu Statele Unite, mişcarea, care s-a autointitulat "Convoiul libertăţii", s-a transformat rapid într-un protest împotriva măsurilor sanitare generale din Canada şi, pentru unii manifestanţi, împotriva guvernului lui Justin Trudeau.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici