Eurostat: Numărul tinerilor din UE care nu lucrează şi nu studiază este în scădere. Cum stă România

  • În 2023, 11,2% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani din UE nu aveau nici un loc de muncă şi nici nu urmau studii sau cursuri de formare, se arată într-un raport Eurostat.
  • Valoarea este cu 0,5% mai mică faţă de 2022.
  • România are cea mai mare pondere din UE în rândul femeilor tinere care nu muncesc şi nu urmează o formă de studii.
Urmărește
201 afișări
Imaginea articolului Eurostat: Numărul tinerilor din UE care nu lucrează şi nu studiază este în scădere. Cum stă România

Eurostat: Numărul tinerilor din UE care nu lucrează şi nu studiază este în scădere. Cum stă România

Potrivit datelor publicate de Eurostat joi, în ultimii zece ani, s-a înregistrat o scădere notabilă în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani care nu urmau o formă de studiu sau nu aveau un loc de muncă.

În 2013, rata UE se situa la 16,1 % şi a scăzut constant de atunci. Singura excepţie este anul 2020, afectat de COVID, atunci când s-a raportat o creştere, de la 12,6 % în 2019 la 13,8 % în 2020, urmată de 13,1 % în 2021, arată datele.

Datele arată că, în 2023, o treime din ţările UE se aflau deja sub ţinta de 9%, stabilită pentru 2030. Printre ţările cu cea mai mică rată a tinerilor care sunt în această situaţie se află Olanda (4,8%), Suedia (5,7%), Malta (7,5%), Slovenia (7,8%), Luxemburg (8,5%), Irlanda (8,5%), Danemarca (8,6%), Germania (8,8%) şi Portugalia (8,9%).

Aproape un sfert din femeile tinere din România nu lucrează şi nu urmează o formă de studii

La nivelul UE, 12,5% din femeile tinere nu lucrează şi nici nu urmează o formă de studii, iar acest procent este mai mare decât în cazul bărbaţilor tineri, procentul acestora fiind de 10,1%.

În acest studiu, ţara noastră se află printre ţările care înregistrează o rată mare a tinerilor de 15-29 de ani care nu lucrează şi nici nu urmează o formă de studii. În România, aproape 1 din 4 femei se află în această situaţie, situându-ne pe primul loc în UE, cu 24,8% din cazuri.

Pe cealaltă parte, cea mai mare pondere în rândul bărbaţilor tineri se înregistrează în Grecia, cu 14,8% dintre ei neavând un loc de muncă şi fără să urmeze o formă de studii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici