Eurostat: România a reciclat 1% din deşeurile municipale în 2012, fiind pe ultimul loc în UE

România a reciclat, în 2012, doar 1 la sută din deşeurile municipale, fiind pe ultimul loc în UE, în timp ce 99 la sută dintre ele au ajuns la gropile de gunoi, potrivit celui mai recent studiu Eurostat pe acest subiect, se arată într-un comunicat al Coaliţiei pentru Mediu.

1016 afișări
Imaginea articolului Eurostat: România a reciclat 1% din deşeurile municipale în 2012, fiind pe ultimul loc în UE

Eurostat: România a reciclat 1% din deşeurile municipale în 2012, fiind pe ultimul loc în UE

România reciclează 1 la sută din deşeurile municipale, în condiţiile în care, până în 2020, trebuie să recicleze jumătate. În plus, nu au fost depuse raportări către UE privind deşeurile incinerate şi compostate. Rezulă că restul deşeurilor municipale - 99 la sută - au fost depozitate în gropile de gunoi.

Bulgaria, care se afla la ultimele raportari (aferente anului 2009) într-o situaţie similară României, a reuşit să reducă depozitarea deşeurilor în gropile de gunoi de la 99 la sută la 73 la sută. Totodată, în Bulgaria au fost compostate 3 la sută din deşeurile municipale generate în 2012.

În UE, 42 la sută din deşeurile municipale au fost reciclate sau transformate în compost în 2012.

Statele din UE au generat în medie 492 kg deşeuri municipale pe persoană în 2012, din care 34 la sută au fost depozitate, 24 la sută incinerate, 27 la sută reciclate şi 15 la sută compostate.

Mai mult de jumătate din deşeurile municipale au fost reciclate şi compostate în Germania (65%), Austria (62%) şi Belgia (57%).

Pe ultimele locuri din acest punct de vedere, dar la distanţă de România, sunt Malta (13%), Slovacia (13%), Letonia (16%), Croaţia (16%) şi Grecia (18%).

În Germania 0% din deşeurile municipale ajung să fie depozitate, în Belgia şi Suedia - 1%, în Olanda - 2%, în Austria şi Danemarca - 3%. În Suedia şi Danemarca sunt incinerate 52% din deşeurile municipale generate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici