Evacuarea pacienţilor de la Spitalul Foişor. Arafat: Îmi pare foarte rău, înţeleg disconfortul. Sperăm să se stabilizeze situaţia în ATI

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a transmis, vineri, că îi pare rău pentru disconfortul creat de evacuarea Spitalului „Foişor”, dar situaţia COVID-19 obligă autorităţile să ia decizii care sunt necesare pentru viaţa tuturor pacienţilor.

1288 afișări
Imaginea articolului Evacuarea pacienţilor de la Spitalul Foişor. Arafat: Îmi pare foarte rău, înţeleg disconfortul. Sperăm să se stabilizeze situaţia în ATI

Reacţia lui Arafat

Raed Arafat a declarat, vineri seara, la Antena 3, că regretă disconfortul creat, dar situaţia în ATI-urile din Capitală este critică.

„Îmi pare foarte rău, înţeleg disconfortul, înţeleg toată situaţia asta. Nimeni nu vrea să pună viaţa nimănui în pericol, dar suntem într-o situaţie care ne obligă să facem anumiţi paşi care sunt necesari”, a spus şeful DSU.

Acesta a spus că în Spitalul „Foişor” sunt 21 de paturi ATI şi circa 200 cu oxigen.

Pacienţi în stare gravă din spitale din Capitală au fost deja transferaţi în ţară, iar la Institutul Naţional „Matei Balş” va fi pus în funcţiune al treilea TIR de ATI, pentru a face faţă situaţiei.

Arafat a mai spus că speră ca situaţia COVID-19 să se stabilizeze în următoarele două săptămâni.

„Sperăm să se stabilizeze situaţia în următoarele două săptămâni pe terapiile intensive, pentru că începe să se stabilizeze ca număr de cazuri. Este în scădere dar, din păcate, cazurile din terapie intensivă şi de spitalizare vin din urmă. Cu cât sunt mai aglomerate secţiile, poate să se întâmple acest lucru, plus că există forme mai grave ale bolii”, a mai spus Raed Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici