Evaluarea Naţională 2020: în Capitală, 87,64% din candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5

  • Dintre cei 15.782 candidaţi prezenţi, 122.158 candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 87,64%. Dintre aceştia, 224 candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).
  • Rata de participare a fost de 98.61%.
  • Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională ale absolvenţilor clasei a VIII-a (înainte de contestaţii), sesiunea 2 – 27 iunie 2020.
944 afișări
Imaginea articolului Evaluarea Naţională 2020: în Capitală, 87,64% din candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5

Evaluarea Naţională 2020

ISMB a transmis luni, situaţia centralizată a ezultatele înregistrate de absolvenţii clasei a VIII-a în Municipiul Bucureşti care au susţinut Evaluarea Naţională 2020 (înainte de contestaţii)
 
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională ale absolvenţilor clasei a VIII-a (înainte de contestaţii), sesiunea 2 – 27 iunie 2020.
 
Situaţia statistică generală arată cădintre cei 15.782 candidaţi prezenţi, 13.832 candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 87,64%. Dintre aceştia, 224 candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).
 
Rata de participare a fost de 98.61%: 15.782 candidaţi prezenţi, dintr-un total de 16.004 de elevi înscrişi.
 
 
  • La proba de Limba şi literatura română au obţinut note peste sau egale cu 5(cinci) 14.602 candidaţi (92.37%), iar 898 candidaţi au fost notaţi cu 10 (zece). 
  • La proba de Matematică, 13.381 candidaţi (84.78%) au note peste sau egale cu 5(cinci), iar 791 de candidaţi au obţinut nota 10 (zece). 
Niciun elev nu a fost eliminat din cauza unor tentative de fraudă, mai informează Inspectoratul. 
 
Contestaţiile pot fi depuse în cursul zilei de luni, în intervalul orar 16:00 - 19:00 şi marţi, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 - 12:00.
 
Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice.
 
În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
 
Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 27 iunie.
 
„În acest context, precizăm că rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaţilor sunt afişate în acest format”, a mai transmis ISMB. 
 
Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea naţională şi respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afişată după finalizarea contestaţiilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici