EVALUAREA NAŢIONALĂ: Directoarea Şcolii 115, demisă după neconcordanţe între unele note puse şi cele afişate

Directoarea Şcolii Gimnaziale nr. 115 din Capitală a fost demisă, după ce corpul de control al Inspectoratului Şcolar a descoperit neconcordanţe între notele puse pe lucrări la Evaluarea naţională şi cele afişate la unităţile de învăţământ în 18 cazuri.

1466 afișări
Imaginea articolului EVALUAREA NAŢIONALĂ: Directoarea Şcolii 115, demisă după neconcordanţe între unele note puse şi cele afişate

EVALUAREA NAŢIONALĂ: Directoarea Şcolii 115, demisă după neconcordanţe între unele note puse şi cele afişate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Corpul de control al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a descoperit, la centrul zonal de evaluare pentru examenele din cadrul Evaluării naţionale de la Şcoala Gimnazială nr. 115, 18 lucrări care prezentau neconcordanţe în ceea ce priveşte nota pusă pe teze şi nota afişată la unităţile de învăţământ de unde aparţin elevii, informează inspectoratul într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Dintre cele 18 lucrări, în opt cazuri nota afişată era mai mică decât cea de pe teză, iar în 10 cazuri nota afişată era mai mare decât cea de pe teză. Unul dintre candidaţi a avut notele mărite la ambele probe, respectiv limba şi literatura română şi matematică.

Diferenţe foarte mari între nota de pe lucrare şi cea afişată la unităţile de învăţământ au fost depistate, inţial, la cinci dintre lucrări, din lotul celor 18, în urma contestaţiilor depuse de elevi. Inspectorii ISMB s-au autosesizat şi au declanşat procedura de verificare a tuturor lucrărilor evaluate la centrul de la Şcoala Generală nr. 115.

Corpul de control al ISMB a constatat că, în aceste cazuri, se ridică suspiciuni de fraudă sau de neglijenţă şi, drept urmare, joi va înainta dosarul întocmit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru investigaţii suplimentare.

Totodată, ISMB a decis eliberarea din funcţie a directoarei Şcolii Gimnaziale nr. 115, care a îndeplinit şi calitatea de preşedinte al centrului zonal de evaluare din cadrul Evaluării naţionale 2013.

ISMB asigură toţi elevii vizaţi că nota pe care o vor primi este cea reală, conformă cu nivelul de cunoştinţe din lucrările realizate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici