Evaziune fiscală de 30.000.000 de lei din afaceri cu fier vechi, depistată de Poliţie

Administratorii a 12 societăţi comerciale, care colectează şi vând fier, sunt cercetaţi de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor pentru crearea unui prejudiciu de 30.000.000 de lei prin evaziune fiscală, informează Poliţia Română.

484 afișări
Imaginea articolului Evaziune fiscală de 30.000.000 de lei din afaceri cu fier vechi, depistată de Poliţie

Evaziune fiscală de 30.000.000 de lei din afaceri cu fier vechi, depistată de Poliţie (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Ofiţerii Poliţiei Române au organizat, între 12 şi 14 septembrie, o amplă acţiune care a vizat mai multe societăţi comerciale, care au ca obiect de activitate afecrile cu deşeuri metalice din judeţele Constanţa şi Giurgiu.

În urma controalelor, poliţiştii au găsit nereguli la 12 societăţi, ai căror administratori nu înregistraseră în evidenţele financiar-contabile încasările obţinute din vânzarea fierului vechi. Ca urmare, anchetatorii au deschis dosare penale pentru evaziune fiscală pe numele a 14 persoane, prejudiciul total fiind estimat la peste 30.000.000 de lei.

Potrivit ofiţerilor specializaţi în investigarea fraudelor, şapte dintre administratorii cercetaţi cesionaseră părţile sociale deţinute la firmele pe care le controlau unor persoane din străinătate, reuşind astfel să îngreuneze identificarea documentelor de evidenţă finaciar-contabilă şi stabilirea relaţiilor comerciale desfăşurate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici