Examen naţional, cu subiecte unice, pentru ocuparea funcţiei de director de şcoală

  • Un examen naţional, cu subiecte unice, ar fi varianta optimă pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcolile din ţară.
  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, se gândeşte că un astfel de cocnurs ar putea fi organizat înainte de luna august, când expiră actualele mandate.
573 afișări
Imaginea articolului Examen naţional, cu subiecte unice, pentru ocuparea funcţiei de director de şcoală

Sorin Cîmpeanu a declarat, joi seara, la TVR 1, că profesionalizarea conducerii şcolilor este un obiectiv în proiectul „România educată”, iar concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori de şcoli trebuie organizat.

„Concursurile trebuie să aibă loc, de preferinţă înainte de expirarea mandatelor actualilor directori în luna august. Nu este deloc simplu, deoarece avem examene naţionale, avem titularizare şi definitivat, avem foarte multe activităţi în calendarul acestui an şcolar, dar, pe de altă parte, avem şi condiţii ce impun restricţii cu privire la organizarea concursurilor”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că varianta optimă ar fi un examen naţional, în primă etapă, de unde să se califice cei care obţin minim nota 7.

„Una din variantele pe care le luăm în calcul ar fi aceea de derulare a unui examen naţional scris cu subiecte relevante, cu subiecte unice în prima săptămână din luna iulie urmând ca, mai apoi, în etapa a doua, cei care vor fi reuşit să treacă un plafon de minim nota 7 sau mai mult, oricum, nu sub 7, pentru că directorii de şcoli trebuie să fie, într-adevăr, cei mai buni, cei care îşi dovedesc abilităţile manageriale, la final de iulie, în ultima săptămână, ar putea fi organizată etapa a doua, în care să participe doar cei care au promovat examenul scris naţional. Este un obiectiv, este varianta cea mai bună”, a mai spus Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, dacă acest concurs nu se va putea organiza în timpul verii, din considerente epidemiologice, el va trebui făcut imediat după reluarea şcolii, în luna septembrie.

Cîmpeanu garantează că acest concurs va privilegia „competenţa directorilor de şcoli în detrimentul oricăror alte criterii”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici