Examenele de admitere la Universităţile de Medicină şi Farmacie vor avea loc pe 26 iulie. Licenţele se vor da în septembrie

  • Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România a decis ca înscrierile să aibă loc online
  • Examenul de admitere va fi dat prin metoda tradiţională, pe 26 iulie, cu respectarea măsurilor de distanţare şi protecţie
  • Examenele din semestrul II vor avea loc fie online, fie onsite, decizia urmând a fi luată de fiecare universitate în parte
1143 afișări
Imaginea articolului Examenele de admitere la Universităţile de Medicină şi Farmacie  vor avea loc pe 26 iulie. Licenţele se vor da în septembrie

Examenele de admitere la Universităţile de Medicină şi Farmacie vor avea loc pe 26 iulie. Licenţele se vor da în septembrie

Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România a decis, într-o şedinţă ce avut loc în urmă cu două zile că înscrierile la examenul de admitere în ciclul universitar de licenţă vor avea loc pe platforme online. 
 
În timp ce înscrierea va fi online, examenul de admitere "se va face prin metoda tradiţională, în data de 26 iulie 2020, cu respectarea cu stricteţe a măsurilor de distanţare fizică şi de protecţie a candidaţilor", a anunţat, vineri, Univesitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. 
 
Dacă exameul de admitere va avea loc în aceeaşi zi şi în acelaşi mod pentru toate universităţile de acest fel din ţară,  modul în care studenţii vor da examenele pentru semestrul II rămâne la decizia fiecărei instituţii în parte, acestea putând fi online sau onsite. 
 
Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România a propus "să se elimine bariera dintre ciclul clinic şi preclinic (la sfârşitul anului III de studiu) şi să se poată promova în anul următor cu maxim 15 credite restante (propunerea este valabilă doar pentru acest an universitar 2019-2020)." 
 
O decizie a fost luată şi în ceea ce priveşte examenul de licenţă. "Acesta se va desfăşura online sau faţă în faţă, dacă situaţia epidemiologică o va permite în septembrie 2020", a mai anunţat UMF Iaşi. 
 
Iar pentru a-i ajuta pe studenţii în an terminal, termenul de depunere al lucrărilor de licenţă s-a prelungit până în data de 15 iulie. 
"Se acordă posibilitatea redactării lucrării de licenţă de tip analiză sistematică pentru studenţii din anul VI de la Facultatea de Medicină şi Medicină Dentară sau anul V la Facultatea de Farmacie, care nu pot efectua lucrările experimentale/clinice din cauza măsurilor epidemiologice luate la nivelul spitalelor. În această situaţie, titlul lucrării de diplomă poate fi modificat.", se mai arată în comunicatul UMF Iaşi semnat de toţi rectorii Universităţilor de Medicină şi Farmacie din ţară. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici