EXCLUSIV: Badea i-a propus lui Alexandru Fătuloiu să-i dea mita printr-un contract cu SC Alprom SA a lui Chelu

Ştefan Badea i-a spus lui Alexandru Fătuloiu că îi va da eşalonat cei un milion de euro şi a propus ca o parte din mită să ajungă în contul fiului secretarului de stat în urma derulării unui contrat fictiv privind un utilaj între o firmă a acestuia şi SC Alprom SA la care era acţionar Cătălin Chelu.

94 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Badea i-a propus lui Alexandru Fătuloiu să-i dea mita printr-un contract cu SC Alprom SA a lui Chelu

Badea i-a propus lui Alexandru Fătuloiu să-i dea mita printr-un contract cu SC Alprom SA a lui Chelu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

În 12 august 2010, la prima discuţie ambientală, Ştefan Badea i-a spus lui Alexandru Fătuloiu că Chelu este interesat să obţină implicarea secretarului de stat Valentin Fătuloiu pentru facilitarea soluţionării favorabile a unor dosare, indicând cauza privind SC Plase Pescăreşti SA, se arată în referatul prin care procurorii DNA au cerut instanţei arestarea preventivă a lui Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea.

Badea i-a subliniat lui Alexandru Chelu că mita de un milion de euro va fi dată din "bani lui Chelu". De asemenea, Badea i-a propus fiului lui Valentin Fătuloiu ca banii să fie remişi eşalonat şi sub aparenţa derulării unor operaţiuni comerciale între societatea denunţătorului Alexandru Fătuloiu şi SC Alprom SA Piteşti la care Chelu deţine pachetul majoritar de acţiuni.

În acest context, Badea i-a spus lui Alexandru Fătuloiu că nu pot fi daţi toţi banii odată şi că nu se pot da mai mult de 300 - 400 de milioane pe săptămână.

De altfel, Badea a sugerat ca modalitate de remitere a mitei încheierea unui contract de vânzare-cumpărare între SC Alprom SA Piteşti şi societatea lui Alexandru Fătuloiu privind un utilaj.

Badea urma să facă demersuri pentru cumpărarea utilajului de la un furnizor şi să remită lui Alexandru Fătuloiu suma de bani necesară bunului respectiv prin intermediul firmei sale. Ulterior, produsul trebuia să facă obiectul unui alt contract de vânzare - cumpărare încheiat cu SC Alprom SA însă la un preţ mai mare decât cel de la prima tranzacţie, astfel încât la fiul secretarului de stat să ajungă suma de 50.000 deeuro.

La o întâlnire ulterioară, în 23 august, între Alexandru Fătuloiu şi Ştefan Badea, acesta din urmă i-a propus denunţătorului să-i vireze în cont o sumă de bani necesară pentru achiziţionarea utilajului, care apoi să fie vândut formal către SC Alprom SA. Alexandru Fătuloiu i-a cerut însă să nu facă acest lucru, spunându-i lui Ştefan Badea să-i transmită lui Cătălin Chelu să discute despre această împrejurare cu Valentin Fătuloiu, iar Badea a fost de acord.

În 8 noiembrie, Valentin Fătuloiu s-a întâlnit cu Ştefan Badea, împrejurare în care i-a spus acestuia că nu este de acord ca foloasele să-i fie remise prin intermediul firmei fiului său, cerând ca acesta să nu fie implicat.

În ziua următoare, Valentin Fătuloiu i-a spus lui Ştefan Badea că vrea să discute problema implicării sale precum şi despre suma de bani care îi va fi oferită cu Cătălin Chelu. Badea i-a răspuns însă că lui Chelu îi este frică de o eventuală "capcană".

Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea au fost arestaţi, duminică dimineaţă, de Tribunalul Bucureşti.

Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei în timp ce Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Niţache Badea sunt cercetaţi pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită, informează, duminică, Direcţia Naţională Anticorupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici