EXCLUSIV: Echipele participante la operaţia PF Teoctist, audiate de CMR

Echipele chirugicale şi anestezice care au participat la intervenţia de prostată la care a fost supus Patriarhul Teoctist vor fi audiate, după 18 octombrie, de Comisia de jurisdicţie a Colegiului Medicilor din România.

1 afișare
Imaginea articolului EXCLUSIV: Echipele participante la operaţia PF Teoctist, audiate de CMR

EXCLUSIV: Echipele participante la operaţia PF Teoctist, audiate de CMR

"Acum putem audia comisiile chirugicale şi anestezice, întrucât am primit majoritatea puctelor de vedere privind intervenţia, exprimate de către experţii urologi şi ATI-işti cărora le-am cerut acest lucru'', a declarat, în exclusivitate pentru MEDIAFAX, Gheorghe Borcean, preşedintele Comisiei de jurisdicţie.

Potrivit lui Borcean, ca în orice anchetă, colectarea datelor este un proces de durată. "Într-o primă etapă, am adunat punctele de vedere ale unor experţi în urologie şi în terapie intensivă din ţară. De fapt, încă mai aşteptăm câteva. Între timp, respectivele echipe au fost audiate şi de către alte organe de anchetă, la care au fost trimise dosarele. După ce le vom audia şi noi, dar având la dipoziţie şi rezultatele audierilor efectuate de către poliţişti, am putea stabili o concluzie cu privire la intervenţia la care a fost supus Fericitul întru pomenire Părintele Patriarh Teoctist'', a mai spus preşedintele comisiei CMR.

Patriarhul Teoctist a murit în 30 iulie, la ora 17.00, în urma unui stop cardiac, suferit ca urmare a complicaţiilor apărute după operaţia de prostată la care a fost supus în cursul aceleiaşi zile, la Institutul Clinic Fundeni.

După moartea Patriarhului, Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti s-a autosesizat în legătură cu procedeul de internare şi respectare a protocolului preoperator în cazul intervenţiei chirurgicale efectuate în cazul acestuia, de către doctorul Ioan Sinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici