EXCLUSIV: Instanţa condamnă în premieră o bonă care a maltratat copilul de care avea grijă - VIDEO

Instanţa bucureşteană condamnă, în premieră, o bonă care a maltratat fetiţa, în vârstă de doi ani, de care avea grijă, acuzata fiind obligată şi la plata unor daune morale.

243 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Instanţa condamnă în premieră o bonă care a maltratat copilul de care avea grijă - VIDEO

EXCLUSIV: Instanţa condamnă în premieră o bonă care a maltratat copilul de care avea grijă

Avocata Georgiana Teodorescu, de la Chiuariu & Associates Attorneys at Law, a declarat vineri pentru MEDIAFAX că Judecătoria sectorului 6 Bucureşti a condamnat-o la amendă penală de 1.000 de lei pe Lovinica Dinu, cea care a fost angajată ca bonă de Irina Olteanu, pentru fiica sa Eva.

Cazul Evei, în vârstă de doi ani, a intrat vara trecută în atenţia presei, dar şi a autorităţilor judiciare, după ce mama micuţei a făcut publice înregistrările video care relevau comportamentul violent al bonei Lovinica Dinu faţă de micuţă.

Lovinica Dinu, în vârstă de 62 de ani, a fost deferită justiţiei, în 12 aprilie 2010, fiind acuzată de lovire şi alte violenţe (articolul 180 Cod penal).

Video Stirileprotv.ro

În 16 iunie 2010, Judecătoria sectorului 6 Bucureşti a condamnat-o pe Lovinica Dinu la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1.000 de lei şi o obligă la plata sumei de 1.000 de lei cu titlul de daune morale, precum şi la plata cheltuielilor de judecată către stat, respectiv la 150 de lei, a precizat avocata Georgiana Teodorescu.

Potrivit lui Teodorescu, acest caz constituie o premieră, pe rolul instanţelor figurând mai multe cauze în care bone sunt reclamate pentru comportamentul lor. Cazul Eva este primul în care instanţa s-a pronunţat.

Totodată, avocata Georgiana Teodorescu a spus că în acest caz magistraţii au acceptat ca probe înregistrările audio-video făcute de un amator, neautorizat, iar victima nu a putut fi audiată, fiind prea mică.

Înregistrările au fost realizate de mama Evei în 30 iunie 2009, după ce a sesizat că, atunci când o vedea pe bonă, fetiţa începea să plângă. Acest fapt a determinat-o pe Irina să monteze camere de supraveghere, ceea ce a dus la dezvăluirea comportamentului Lovinicăi Dinu faţă de Eva.

Decizia instanţei poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici