EXCLUSIV: Morar, Ţuluş şi Gâlcă, delegaţi în continuare la DNA

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, a fost delegate în continuare la conducerea instituţiei, pentru 90 de zile, începând cu 1 ianuarie 2009.

30 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Morar, Ţuluş şi Gâlcă, delegaţi în continuare la DNA

EXCLUSIV: Morar, Ţuluş şi Gâlcă, delegaţi în continuare la DNA

De asemenea, procurorii şefi Doru Ţuluş şi Carmen Gâlcă au fost delegaţi în continuare în funcţiile pe care le deţin în DNA, iar Mircea Zărie şi Romeo Bălan s-au pensionat, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Mircea Zărie, şi procurorul şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor comise de militari, Romeo Bălan, au solicitat să fie pensionaţi, mandatele lor la DNA expirând vineri. Decretele de pensionare din magistratură ale celor doi urmează a fi eliberate.

Tot vineri expirau mandatele procurorului şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe faptelor de corupţie, Doru Ţuluş, şi a celuilalt procuror şef adjunct al DNA, Carmen Gâlcă.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, i-a delegat pe Ţuluş şi pe Gâlcă până la sfârşitul anului, iar de la 1 ianuarie 2009, pentru alte trei luni, au precizat sursele citate.

Iniţial, celor patru le expiraseră mandatele în 22 septembrie, acestea fiind prelungite de procurorul general Codruţa Kovesi.

În lipsa unor propuneri de numire în funcţie din partea ministrului Justiţiei, procurorul general al României Codruţa Kovesi i-a delegat în posturi pe cei patru.

Codruţa Kovesi susţinea recent că "pentru asigurarea stabilităţii şi continuităţii în managementul DNA va proceda la delegarea în funcţie a celor care au deţinut aceste funcţii de conducere".

"Este o practică pe care o uzităm cu toate unităţile de Parchet. Atunci când expiră mandatele celor care deţin funcţii de conducere, până la organizarea unui concurs sau până la o altă propunere delegăm întotdeauna pe cei care au deţinut aceste funcţii. Singurele excepţii au fost când cel care a deţinut funcţia de conducere şi-a depus cerere de pensionare sau nu a mai dorit să exercite această funcţie", declara procurorul general al României.

Totodată, Kovesi a arătat că, în măsura în care persoanele cărora le expiră mandatele îşi vor exprima consimţământul în acest sens, ele vor fi delegate în continuare în funcţii.

În 31 decembrie expiră şi mandatul procurorului şef al DNA, Daniel Morar, prelungit deja o dată.

Delegările pentru funcţiile de procuror şef sunt făcute pentru cel mult de 90 de zile într-un an, putând fi prelungite o dată cu alte 90 de zile maxim, potrivit legii.

Astfel, mandatul lui Morar a fost prelungit cu alte 90 de zile.

Citeşte şi

Monica Şerbănescu, propusă pentru şefia DNA

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici