EXCURSIE în Las Vegas şi Miami pe bani publici. Primarul din Brebu are de achitat 45.000 de lei

Primarul comunei Brebu din judeţul Prahova pleacă, alături de un inspector şi doi consilieri locali, într-o excursie de zece zile în Las Vegas, Orlando Miami şi Florida, suma necesară acesteia - 45.000 de lei - fiind alocată de Consiliul Local, transmite corespondentul MEDIAFAX.

827 afișări
Imaginea articolului EXCURSIE în Las Vegas şi Miami pe bani publici. Primarul din Brebu are de achitat 45.000 de lei

EXCURSIE în Las Vegas şi Miami pe bani publici. Primarul din Brebu are de achitat 45.000 de lei

Consiliul Local Brebu a aprobat recent deplasarea unei delegaţii din partea comunei într-o vizită de studiu şi schimb de experienţă în SUA.

Din delegatie fac parte primarul Gheorghe Adrian Ungureanu, inspectorul Al Niti Elena şi consilierii locali Elena Magdalena Tănase şi Romeo Topală.

Costurile deplasării în America se ridică la 45.000 de lei, bani proveniţi din bugetul local.

Timp de zece zile, delegaţia va merge în Las Vegas, Orlando, Miami şi Florida, tema vizitiei fiind "actul administrativ în SUA, importanţa parteneriatului cu actori pubici şi privaţi, parteneriatul cu cetăţenii".

"Cheltuielile legate de această deplasare, în sumă de 45.000 lei, constând în plata celor patru pachete de participare, precum şi celelalte cheltuieli pentru membrii delegaţiei, se suportă din bugetul local al comunei”, se arată în decizia CL Brebu.

Localnicii din Brebu sunt de părere că suma este “măricică” şi că banii se puteau investi în localitate.

"Dacă sunt din banii oamenilor nu e…pentru comună să facă. Mi se pare ceva absurd”, a declarat un localnic.

"Mi se pare şi o idee bună şi una rea. Nu ştim la ce chestii pleacă. Suma e …nu ştiu ce să zic. E din fondul lor. Au făcut multe pentru localitate, dar …. străzile trebuie toate asfaltate şi trebuie făcut ceva pentru copii", a afirmat un alt localnic.

"450 de milioane, dacă are buget, liber…Încă mai e de făcut…suma e măricică. Dacă are fonduri poate să plece, nu-l opreşte nimeni", a spus o altă persoană din comună.

Primarul Gheorghe Adrian Ungureanu a refuzat să facă orice comentariu.

Conform deciziei CL, excursia este organizată de Societatea pentru Administraţie Publică din Braşov, care a mai organizat şi în trecut astfel de deplasări, unele fiind ulterior anulate.

Reprezentanţii Societăţii pentru Administraţie Publică din Braşov nu au putut fi contactaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici