Execuţie în stil mafiot în Chile: narco-influencera Sabrina Duran Montero, ucisă în plină zi

  • Sabrina Duran Montero, 24 de ani, a fost ucisă ieri de asasini, în timp ce se afla în maşină.
  • A fost interceptată pe o stradă din cartierul Padre Hurtado, la periferia oraşului Santiago.
  • Fata era celebră pe TikTok, având aproape 500.000 de urmăritori.
4542 afișări
Imaginea articolului Execuţie în stil mafiot în Chile: narco-influencera Sabrina Duran Montero, ucisă în plină zi

Au lăsat-o pe stradă ciuruită de gloanţe, ca într-o scenă din celebrul serial Narcos. Uciderea în plină zi a unei tinere cunoscute pentru că este „narco-influenceră” a făcut furori, nu numai în America de Sud. Crima a readus în centrul dezbaterii din Chile problema creşterii criminalităţii organizate legate de traficul de droguri şi extinderea unei culturi la tineri conexată de acest context.

Fata, Sabrina Duran Montero, în vârstă de 24 de ani, la activ cu diverse condamnări pentru trafic de droguri, a fost împuşcată ieri de ucigaşi pe o stradă din cartierul Padre Hurtado, la periferia oraşului Santiago. Sabrina Duran Montero se afla în maşina ei la intersecţia a două artere, Alberty Blest Ganna şi Primera Transversal, când maşina i-a fost atacată de indivizi mascaţi. Maşina a fost tractată - posibil de un membru al comandoului - şi a fost găsită în flăcări în Quilicura, la 13 kilometri de Santiago.

Execuţia Sabrinei Duran Montero a fost o una în toată regula, efectuată de ucigaşi camuflati care au împuşcat-o de cel puţin opt ori, înainte de a fugi într-o maşină. Unii trecători au reuşit să filmeze ultimele momente ale crimei, în care corpul victimei poate fi văzut la pământ. Videoclipul cu ucigaşul terminând-o pe Sabrina a devenit imediat viral. Nu se putea face nimic pentru fată: transportul de urgenţă la un spital din Santa Rosa de Chena a fost inutil. Medicii nu au putut să-i salveze viaţa.

Ipoteza anchetatorilor este că uciderea fetei a fost o ripostă pentru atacarea partenerei sale, Antonella Marchant, lidera unei bande dedicate traficului de droguri. Montero, cunoscută şi sub numele de NarcoQueen sau NarcoReina, era vedetă în universul tineretului care gravitează în jurul bandelor pentru ieşirile sale pe TikTok (avea  aproape 500.000 de urmăritori) şi pe Instagram (peste 44.000 de urmăritori) începute în timp ce executa o pedeapsă în închisoarea unde a cunoscut-o pe Antonella.

Se pare că traficantele de droguri au avut o relaţie şi Sabrina şi-a reiterat adesea dragostea pentru Antonella în postări de pe TikTok. Montero era şi mamă singură. Printre ipotezele examinate de anchetatori şi analizate de ziarele chiliane se numără ipoteză că o altă bandă condusă de femei a ordonat uciderea.

Tocmai pentru a combate extinderea „narco-culturii”, guvernul chilian ordonase demolarea a cel puţin 30 de mausolee dedicate criminalilor decedaţi şi interzisese organizarea aşa-ziselor „narco-funeralii” în provincia de Santiago. Narco-influencera în vârstă de 24 de ani se numea La Ina sau „regina narcoticelor” sau Juakina Gusman, porecla ei pe TikTok.

Era eliberată din închisoare în urmă cu o lună şi se afla în probaţiune, terminând o pedeapsă de trei ani. Tânăra a fost arestată în 2022: poliţiştii găsiseră aproape 10.0000 de euro şi diverse tipuri de droguri în casa ei. În trecutul său au existat mai multe precedente, inclusiv găzduirea de bunuri furate şi furtul de maşini, precum şi traficul de droguri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici